IP kamera ár kedvező ajánlatok magáningatlanok védelmére

IP kamera ár kedvező ajánlatok magáningatlanok védelmére

A napjainkban felszerelésre kerülő megfigyelő rendszerek között mind nagyobb számban találkozhatunk már HD és full HD felbontással rendelkező kamerákkal. A közterületeken felszerelésre került térfigyelő kamerák hatékonysága miatt a magánszemélyek körében is egyre inkább keresett védelmi megoldás lett a biztonsági megfigyelőrendszer. Pár éve ezek a biztonsági megfigyelők analóg eszközökkel voltak felszerelve. Viszont ma már inkább teret hódítanak a digitális felbontású kamerák. A digitális kamerák úttörője a néhány éve kereskedelmi forgalomban megtalálható IP kamera volt. Míg kezdettben magas költséget jelentett egy ilyen rendszer, ma már az IP kamera ár alig magasabb mint a hagyományos megfigyelők ára. Így egyre kisebb anyagi ráfordítással és kedvező ajánlatokkal szerezhető már be ez a típusú digitális megfigyelő.

Az IP kamera ár csökkenésének köszönhetően elmondhatjuk, hogy az analóg és digitális rendszerek esetében a mérleg nyelve egyre inkább a digitális felé billen. Ez a csökkenés már a gyártási folyamatoknál kezdődik. Hiszen a gyártók a fejlesztések és a konkurensekkel történő árverseny miatt piacra kerülés előtt leakciózzák termékeiket. Így a végső kereskedelmi forgalomban az IP kamera ár már sokkal kedvezőbben érhető el.

Másik befolyásoló tényező a csökkenő IP kamera ár esetén a több típusban megjelenő digitális megfigyelő eszközök. A kezdeti monopolhelyzet lassan megszűnik ennél a technológiánál is. Sorra érkeznek az új fejlesztéseknek köszönhető digitális megfigyelők. Mint a HD-TVI, AHD, HD-CVI rendszerek. Ezzel már nem csak az azonos technológiával foglalkozó gyártók között élesedik a verseny, hanem a más technológiát alkalmazó cégek is beszálltak.

Az IP kamera ár mitől is változó?

Természetesen nem csak a gyártók és a kereskedők piacszerző stratégiája határozza meg az IP kamera ár végső alakulását. Ez mellett még egyéb más okok is közrejátszanak az árak alakulásába. Ilyen lehet a specifikáció és a kamera mögött található tudás. Lényeges árkülönbség jelentkezhet már ott is, hogy kültérre, vagy beltérre szeretnénk biztonsági megfigyelést. Hiszen a burkolat védettsége, melyet kültéren is hosszú ideig használhatunk emelheti a költségeket.

Kamera rendszer ár, kiépítéssel és alacsony költségekkel

Vannak azok a különbségek, melyeket külsőre nem érzékelünk, csak már akkor, ha működik a rendszer. Ilyen lehet az objektív miatti különbség. Mivel nem mindegy, hogy fix, vagy vario (állítható) objektívvel rendelkezik a kamera. Továbbá ugyanolyan burkolatban találhatunk 1 Megapixeles és 3-5 Megapixeles kamerákat is. Ebben az esetben valóban csak működés közben fog kiderülni, hogy a részletesebb képet biztosító kamera miért is drágább. Ugyanez vonatkozik az éjszakai megfigyelést biztosító infra ledekre is. IP kamera esetén is találhatunk különböző infra led darabszámmal rendelkező eszközöket. Minél magasabb ez a szám, annál hatékonyabban képes működni sötétben, vagy éjjel a megfigyelőnk. Tehát elmondható, hogy rengeteg összetevőből áll egy IP kamera ár végső esetben.

S még meg sem említettük a vezeték nélküli Wifi kamerákat, amelyeknél csak a tápellátást kell biztosítani a kiépítés helyszínén. Igaz a wifi IP kamera ár még mindig magasabb, mint a hagyományos vezetékezést igénylő megfigyelőké.

Azonban elmondható, hogy az IP kamera ár csomag ajánlatokban magánszemélyek részére is már igen kedvező feltételekkel elérhetővé vált.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’IP cameras’]