Digitális kamera magas minőségű biztonsági megfigyelés

Digitális kamera magas minőségű biztonsági megfigyelés

A biztonsági megfigyelők terjedésével egyre inkább keresett megoldás lett személy és vagyonvédelemre magáningatlanoknál is ez a fajta védelem. A kamerás megfigyelők nem csak abban nyújtanak segítséget, hogy a felszerelés helyén rögzítik az ott zajló eseményeket. Hanem szinte bármelyik megoldás esetén elérhető a távoli betekintés lehetősége. A modern digitális kamera eszközökkel pedig egy tökéletes és részletgazdag felvételeket nyerhetünk. Mindezt már elérhető, kedvező árakon.

A digitális kamera technológia fejlesztése pár éve kezdődött el, de annál nagyobbat robbant. Ezek a megfigyelők már élesebb és részletgazdagabb felvételeket adnak. Szemben az analóg rendszerekkel, amelyeknél számolni kellett nagyítás esetén képkockásodással.

Miben más az analóg és a digitális kamera?

A leglényegesebb különbség az analóg és a digitális kamera között a képfelbontásban jelentkezik. Mivel az új technológiás kamerák akár több Megapixel felbontással is rendelkezhetnek. Így sokkal részletesebb, élesebb képet biztosítanak. Mindezt nem csak élőkép megnézése alkalmával, hanem rögzített felvételek visszanézésénél is. A digitális kamera továbbá különböző típusokkal érhető el a piacon. Míg az analóg kamerák esetén kizárólag csak egyféle rendszerben gondolkodhatunk. Ezzel szemben a digitális megfigyelőknél különböző rendszerek közül választhatunk. Ilyenek például az IP, AHD és a HD-TVI rendszerek.

Az analóg és a digitális megfigyelők között különbséget találhatunk még a jeltovábbításban is. A hagyományos analóg megfigyelőknél a kamera és a rögzítő közötti képátvitel tömörítve történt. Ezért már visszanézés alkalmával a tömörítés miatt rosszabb minőségű felvételeket kaptunk. Ezzel szemben a digitális kamera alkalmazása során nincs szükség tömörítésre. Tehát a rögzítőre történő átvitel után nem észlelhető képromlás visszanézés alkalmával.

Digitális kamera megfigyelők, mitől népszerűek?

Számtalan ingatlannál találhatunk már elektronikus biztonsági berendezést. Ezek többsége még mindig a lakásriasztó mely egy ingatlanbetörés alkalmával jelez a tulajdonosnak vagy a felügyeleti szervnek. Hosszú éveken át ezek a biztonsági berendezések megfelelő védelmet adtak értékeink megóvására. Azonban a digitális kamera rendszerek elterjedésével újabb lehetőség adódott a fokozott biztonság kialakítására. Ráadásul ezek a megfigyelő rendszerek igen kedvező áron elérhetőek már a szolgáltatóknál.

A digitális kamera általában nem küld külön jelzést a tulajdonosnak, bár a rögzítőknél lehetőség van e-mail értesítés továbbítására. Viszont képes rögzíteni és tárolni a helyszíni eseményeket, amivel később egy bizonyítási eljárás során könnyen azonosítható s elfogható az elkövető személy.

Ezért is oly gyakori, hogy egy betörés alkalmával a hatóságok kérik a környező ingatlanok biztonsági rendszereinek a felvételeit. Ezekből próbálnak információt nyerni, valamint a tulajdonosok figyelmét is felhívják a kamera hasznosságára és előnyeire.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Digital CCTV’]