Mind több helyen és alkalommal találkozhatunk CCTV rendszer keretein belül kamerás megfigyelőkkel. Ezek az eszközök igen fontos szerepet töltenek be napjainkban, mint a személy, mint a vagyonvédelemben. A felszerelt megfigyelő CCTV rendszer elrettentő szerepe mellett, segítséget is adhat a bűncselekmények felderítésében. Számtalan esetben fordul elő, hogy az elkövetőt a megfigyelő segítségével sikerül azonosítani, és később kézre keríteni.

Videókamerák a vagyon védelmében!

A gyors ütemű technológiai fejlődésnek köszönhető, hogy ma már több lehetőség közül választhatunk. Az ingatlan tulajdonosok vagyontárgyaik megóvása érdekében nem csak mechanikus védelmet alkalmazhatnak. Az elektronikus biztonsági berendezéseknél pedig a lakásriasztók mellett egyre inkább keresett lett a CCTV rendszer is. A gyors fejlődés miatt ma már idejétmúltnak számít az analóg megfigyelő. Ezeket a biztonsági megfigyelőket az elmúlt 1-2 évben felváltották a digitális HD és Full HD CCTV rendszer kamerái. Részletgazdag és kiváló felbontásuknak köszönhetően bármely ingatlannál tökéletes megfigyelést és rögzítést biztosítanak.

Jelenleg a használatban lévő biztonsági CCTV rendszer kamerái már rendelkeznek saját önálló szoftverrel. Így minden egyes kameránál külön beállíthatjuk a funkciókat. Ez lehet kép élesség, kontraszt, színtelítettség, vagy privátzóna-kitakarás. A privát zónával kitakarhatunk területeket az objektív előtti képből. Továbbá beállítható a CCTV rendszer kameráinál szabotázs védelem is. Így egy esetleges rongálás, vagy letakarás esetén a rögzítőegységnek jelez a kamera, ha videojel vesztés történt. Valamint bizonyos vagyonvédelmi kamerák esetén lehetőség van eltűnt, vagy elhagyott tárgyak érzékelésére. De használhatjuk még személyforgalom számlálásra, és sebesség mérésre is. Ezeket a kamerákat leginkább a hatóságok használják, közterületeken, reptereken, közlekedésbiztonságban.

CCTV rendszer esetén valós vagy álkamera?

Leginkább magánszemélyeknél merül fel kérdésként, hogy biztonsági megfigyelő esetén valós kamerákat, vagy álkamerákat szereljen-e fel ingatlanjához. Mivel nem szeretne nagyobb összeget költeni a CCTV rendszer eszközeire, sokszor a gyenge minőségű hipermarketes kamerákat, vagy álkamerákat választja. De érdemes tudni, hogy vásárolhatunk pár ezer forintért is kamerát, vagy álkamerát, azonban egy valós bűncselekmény esetén nem lesznek segítségünkre. Ezek az eszközök külsőleg hasonlóan, vagy ugyanúgy néznek ki, mint egy biztonságtechnikai CCTV rendszer kamerái. Azonban tudásban lényegesen alulmaradnak.

Kültéri kamera szett HD és Full HD felbontással akciósan

Hasonló a helyzet a kereskedésekben meghirdetett akciós szereld magad rendszerekkel is. Ezek a csomagok általában kis felbontású analóg kamerákat tartalmaznak. Valamint további eszközök megvásárlása szükséges a kész megfigyeléshez. Ilyen lehet a rögzítéshez szükséges merevlemez és szerelékanyagok. Ezért a kezdeti alacsony ár könnyen ugrik át tetemes kiadássá. Nem beszélve arról, hogy a kiépítést és a konfigurálást is magunknak kell elvégezni.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=”CCTV system sample”]

[ad_searchyt search=”CCTV system catch”]


[ad_searchyt search=”CCTV system Full HD”]