A biztonsági kameráknál is mindinkább fontos, hogy ne csak nappali fényviszonyok mellett alkalmazhassuk. Hiszen nagyon sok esetben a bűncselekmények elkövetése éjszaka, vagy sötétben történik. Az ilyen esetekben nyújt hathatós segítséget a kamerához szerelt infra led. Hiszen ennek a segédfénynek köszönhetően már éjjel és sötétben is tökéletes képet kaphatunk. Az infra led gondoskodik a biztonsági rendszernél a 0-24 órás megfigyelésről.

Éjjellátó kamera, hogy ne csak a világosban legyünk képben

Természetes elvárás egy jól működő megfigyelőrendszernél, hogy ne csak világosban lássuk és rögzítsük az eseményeket. Kezdetekben ennek a problémának a kiküszöbölésére plusz megvilágítást használtak az ingatlan tulajdonosok. Viszont ennek a megoldásnak is voltak hátulütői. Egyrészt lényegesen feltűnőbb volt, másrészt jelentős kiadásokat okozott. Hiszen a folyamatos világítás biztosítása magasabb áramfogyasztást jelentett. Nem beszélve arról, hogy egy normál izzó éllettartama lényegesen rövidebb mint az infra led eszközé.

Ezért a gyártók kifejlesztették a ma már általánosnak számító infra led eszközzel felszerelt biztonsági kamerákat. Míg régebben a cső kamerák alkalmazásánál mozgásérzékelős lámpákat, vagy különálló infra led reflektort kellett felszerelni a megfigyelő eszközök mellé. Ma már magába a kamera házba kerül beépítésre az infra led panel.

Az infra led eszközt a hadiiparban alkalmazták először. Amelyet később a vagyonvédelembe is egyre többször használtak. Ez mellett még gyakran találkozhatunk a fotózásnál, orvostechnikai eszközökben és a mező- és vadgazdálkodásba is infra led megvilágítással. Az eljárási elv alapján a környezetben megtalálható emberi szemmel nem érzékelhető természetes fényforrásokat használják fel. Így lehetőség nyílt rá, hogy akár teljes sötétségben is képesek legyünk személyeket, tárgyakat felismerni és azonosítani. Ezután nagymértékben növekedett a biztonsági kamerás megfigyelőrendszerek hatásfoka és létjogosultsága a vagyonvédelemben.

Infra LED biztonsági kamerarendszer

A vagyonvédelemben és biztonságtechnikában számos fajta kamera közül választhatunk. Az infrával felszerelt kamerák között is találhatunk olcsóbb és drágább kategóriát. Azonban érdemes odafigyelni választás esetén, hogy melyiket vásároljuk meg. Az olcsóbb kameráknál előfordulhat, hogy infra szűrő nélkül kerülnek kereskedelmi forgalomba. Ezek a kamerák is alkalmasak éjszakai megfigyelésre, de a szűrő hiánya miatt előfordulhat, hogy nem lesz tökéletes a nappali képe. Mivel a beépítve infra szűrő gondoskodik a színhelyes nappali képről.

Kültéri kamera

A picit drágább de minőségileg sokkal jobb kamerák már rendelkeznek ezzel a mechanikus alkatrésszel. Így nappal már színhelyes, élethű színes képeket kapunk éjszaka pedig tökéletes fekete-fehéret. Ezeknél a kameráknál egy automata kapcsoló mozgatja a szűrőt. Így bekapcsolása esetén egy halk kattanást hallhatunk a kameránál. Innen is tudhatjuk, hogy mikor vált át a biztonsági rendszerünk éjszakai üzemmódba.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=”IR LED”]

[ad_searchyt search=”IR LED sample”]


[ad_searchyt search=”HD CCTV night”]