Biztonsági kamera rendszer védelem digitális felbontással

Biztonsági kamera rendszer védelem digitális felbontással

Manapság a kiépítésre kerülő elektronikus védelmi eszközök között egyre többször említjük a biztonsági kamera rendszer megfigyelőt. Mely népszerűségnek a kedvező árak és a tökéletes képi felvételek adnak okot. Hiszen az ingatlan tulajdonosoknál is egyre jelentősebb szerepet játszik a teljes körű és optimális védelem kialakítása. Legyen az ingatlan családi ház, lakás, vagy ép üzleti objektum (üzlet, iroda, esetleg telephely). Az elektronikus behatolásjelző rendszerek mellett tehát mindinkább teret hódít a megfigyelőrendszer.

Néhány éve ezek a megfigyelőrendszerek még luxusnak számítottak, azonban mára már ez megváltozott. Az egyre nagyobb számú gyártók árversenyének köszönhetően megfelelő áron és különböző tulajdonságokkal juthatunk hozzá a biztonsági kamera rendszer eszközeihez. Mindezt igen jó felbontással és kedvező áron. A megfigyelőrendszerrel lehetőségünk adódik arra, hogy fokozott védelmi szintet építsünk ki ingatlanunk körül. Nem beszélve arról, hogy a biztonsági kamera rendszer esetén is lehetőség van már a távoli felügyeletre. Hiszen internetre csatlakoztatva akár okostelefonon, vagy tableten bármikor és bárhonnan elérhetjük a megfigyelőnket.

Biztonsági kamera rendszer felépítése

Ha megfigyelőrendszer eszközökről beszélünk, érdemes tudni, hogy ez nem csak a megfigyeléshez szükséges kamerákat jelenti. Egy jól felépített megfigyelő ettől azért kicsit összetettebb. Hiszen minden egyes eszköz meghatározó részét képezi a biztonsági rendszernek.

  • Kamera eszközök: Legyen akár kültéri, vagy beltéri megfigyelésről szó a kamera igen fontos részét képezik a rendszernek. Mivel az előtte zajló eseményeket a felszerelésre került kamerákon keresztül figyelhetjük. Valamint továbbíthatjuk a rögzítő felé, melyen a felvételek tárolása is történik. A megfigyelő kamerák között már széles skálán választhatunk. A régebbi analóg kamerától indulva, a tökéletes képminőséget biztosító HD és full HD (több megapixeles) digitális kamerákig. Az igényeinkhez igazodva szabadon választhatunk. Ezen túl is további lehetőségeink vannak. A speciális szükségleteket kielégítő rejtett, éjjellátó, forgó, vagy távoli megfigyelésre alkalmas eszközökből. De igaz, hogy a biztonsági kamera rendszer egyik lényeges alkotóeleme a megfigyelő kamera.
  • Digitalizáló, rögzítő: A biztonsági kamera rendszer másik elengedhetetlen alkotórésze a digitalizáló, rögzítő egység. Jellemzően a kamerák mellé kell egy különálló eszköz is, amelyen a felvételek tárolása történik. Régen ezt a feladatot a videomagnó látta el, ma már ez az eszköz egy asztali digitális rögzítő. Ez az eszköz a kamerák képét egy helyre gyűjti és a felvételeket rögzíti, tárolja egy merevlemezen. A jelenleg megvásárolható rögzítők már rendelkeznek hálózati kapcsolattal. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a biztonsági kamera rendszer felvételeit és képeit akár távolról is elérhessük. Ennek feltétele, hogy a felszerelés helyén internetes elérhetőséget biztosítsunk a megfigyelőrendszer számára.
  • Kiegészítő elemek: A biztonsági kamera rendszer esetén előfordulhatnak olyan speciális eszközök, melyek összetettebb védelemmé alakítják a megfigyelőt. Ez lehet a mikrofon modul, mellyel nem csak képeket rögzíthetünk a megfigyelőnél, hanem hangot is. A másik kiegészítő a vezérlő panel, ami a forgó kamerák esetén nyújt plusz funkciót. Ezzel a biztonsági kamera rendszer kezelője forgathatja, vagy zoomolhat a rögzítő mellől egy adott kamerával.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’CCTV system installation’]