A vezetékes riasztórendszer

Mára a körülöttünk romló közbiztonság miatt kerül egyre több riasztórendszer és védelmi rendszer kialakításra. Egyre több lakásban, családi házban, üzletben, ipari területen kerül kiépítésre riasztórendszer és hozzákapcsolva kamera rendszer. A riasztórendszer biztonságos és kiszámítható védelmet nyújt az ingatlanunk, vagyonunk és saját védelmünk részére.

A piacon nagyon sokféle és fajta riasztórendszer található, melyek közül egyedül, segítség nélkül, nagyon nehéz választani. Nálunk felkészült szakemberek állnak ügyfeleink rendelkezésére, ha bármilyen kérdésük lenne vagy segítségre volna szükségük. Lehetőség van fizetés megkönnyítésére részletfizetés igénybevételével.

Riasztórendszerről általában

A riasztórendszerek között legelterjedtebb még most is a vezetékes rendszer, mind az áruk miatt és a róluk köznyelvben is elterjedt megbízhatóság miatt. Viszont a gyorsan fejlődő technika ma már lehetővé teszi, hogy ingatlanunkban vezeték nélküli rendszer kerüljön kialakításra, így elkerülve a vezetékek látható elvezetését a falon, esetlegesen felmerülő fúrásokat.

A rendszeren belül különböző plusz dolgok is igénybe vehetőek. Ilyenek például pánik gombok használata, füstriasztás, külső- és belső szirénák, kulcs megőrzés az ingatlan területére való belépés segítéséhez.

Vezetékes riasztórendszer

A készülék minden része szabotázs védelemmel ellátott, MABISZ által minősített. A vezetékes rendszer egy felújítás alatt lévő, vagy éppen kialakítás alatt lévő lakásban ugyan úgy vezetékezhető, mint egy már kész állapotban lévő lakásban.

Ha nincs felújítás és a közeljövőben nem is tervezzük, akkor is megoldható a vezetékes rendszer kialakítása. Megvizsgálva a helyi adottságokat, megpróbáljuk elérni, hogy minél esztétikusabban lehessen megoldani a kábelezést. Ha van padlástér vagy álmennyezet akkor azon felül történik a vezetékezés, minimálissá téve az így a látható vezetékeket. Ezek hiányában kábelcsatornán belül történik az elvezetés.

Vezetékes rendszert kisebb ingatlanoknál, üzleteknél ajánljuk használni, mert kevesebb eszközzel megoldható a védelem kialakítása. A riasztórendszer kültéren is alkalmazható, de figyelembe kell venni, hogy ilyenkor a vezetéket a föld alatt vagy lépésálló gégecsőben kell elvezetni.

A jelzés lehet többféle is. Helyi riasztású és távfelügyelethez irányított. A helyi riasztású azt jelenti, hogy az eszköz távfelügyeletre nincsen bekötve, a riasztás a helyszínen beépített külső vagy belső sziréna jelzéssel történik. Másik opció ezen felül, hogy a jelzésről saját telefonjára értesítést kaphat. A távfelügyeletre kötött azt jelenti, hogy a riasztó jelzése a velünk szerződésben álló távfelügyeleti szervhez jelez. Ennek a havidíja már nagyon elenyésző a régebbi időkhöz képest. Miután jelzés érkezik az ingatlanról, ez befut a központhoz, ahonnan azonnal egy járőrt irányítanak a helyszínre, aki azonnal intézkedik.