Videokamera a vagyonvédelem szemfüles eszköze

A modern digitális világban a vagyonvédelemnél is elérhetővé váltak azok az eszközök, melyekkel nem csak észlelni tudunk egy ingatlan betörést, hanem szemmel is kísérhetjük. A videokamera eszközök mind tökéletesebbé tételével, már éles képminőséggel védekezhetünk a bűnelkövetőkkel szemben. A digitális technológia megjelenésével nagy felbontású és tűéles képpel rendelkező megfigyelőrendszerek kerültek a piacra.

Videokamera jelentősége a vagyonvédelemben

A videokamera eszközök a biztonságtechnikában nem annyira az akadályozásban nyújtanak segítséget. Sokkal inkább a megelőzésben és a felderítésben. Sokszor merül fel kérdésként, ha ingatlan védelem kialakításán gondolkodunk, hogy melyik rendszer lenne a jobb. Egy riasztórendszer vagy videokamera? Természetesen erre nem lehet egyértelmű választ adni, mert mindkettő egyedi feladatokat lát el. S egyik sem jelent önmagában 100%-os védelmet egy ingatlannál. Amíg a riasztórendszer a bejutásban hivatott megakadályozni egy illetéktelen behatolót. Addig a videokamera feladata, hogy rögzítse az eseményeket és segítsen a felderítésben, azonosításban. Az elvárások között nem csak az szerepel, hogy felvegye az eseményeket. Hiszen ma már általános, hogy nem csak nappali fényviszonyok mellett képes felvételeket rögzíteni a rendszer.

Pár éve a hagyományos, analóg rendszerek esetén gyakori problémát jelentett, hogy bár készültek felvételek, de értékelhetetlen volt a rögzített video. Az új nagy felbontású, HD és full HD videokamera eszközöknek köszönhetően ez a probléma is kiküszöbölésre került. A digitális megfigyelőknél már nem kell tartani attól, hogy a kép kikockásodik és felismerhetetlen lesz az elkövető személye. Egyre élesebb és jobb minőségű képeket kapunk már a modern biztonsági kameráknak köszönhetően. Nem csak a személyek azonosítása vált lehetségessé, hanem a gépjárművek rendszáma is leolvasható akár nagyobb távolságra is.

Tévhitek a biztonsági videokamera rendszerek ismeretében

Gyakran laikusként nem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy mire is képesek ezek a biztonsági rendszerek. A filmek alapján azt gondoljuk, hogy a megfigyelők olyan dolgokra is képesek, ami valójában nem teljesen lehetséges. Természetesen vannak olyan speciális kamerák, amik többet tudnak az általánosan alkalmazott eszközöknél. Azonban ezek a kamerák tudásuknak megfelelően igen borsos árral rendelkeznek.

Tehát elmondhatjuk, hogy bár szeretnénk, de az általánosan alkalmazott videokamera eszközök az alábbi tudással nem rendelkeznek.
– Egyetlen kamerával közelre és távolra is ugyanolyan tökéletes élességgel ellátni! Egy variofokusszal rendelkező kameránál megoldható, hogy akár több 10m-es távolságra is ellásunk. Azonban ahhoz, hogy ugyanolyan éles képpel lássuk a kamera előtti területet is, manuálisan szükséges állítani a zoom távolságon.
– Minél távolabbra, minél nagyobb látószöggel rendelkezzen a kamera! A videokamera eszközöknél érdemes tudni, hogy minél nagyobb távolságra fixálunk, annál inkább szűkül a látószög. Ha pedig nagy szögben szeretnénk területet figyelni, el kell fogadnunk, hogy a távoli tárgyak képe kicsit homályosabb lesz. Bár a digitális technológiának köszönhetően ez a probléma mindinkább megszűnni látszik a vagyonvédelmi videokamera esetén.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’CCTV cameras’]