Beltéri kamera biztonságban ingatlanon belül is

A biztonsági rendszerek között egyre többször találkozhatunk már elektronikus berendezésekkel. Ilyenek lehetnek az ingatlanokban kiépítésre kerülő riasztórendszerek, kamerás megfigyelők. Valamint bizonyos ingatlanok esetén a beléptető rendszerek, sorompó védelem. Azonban amiről igazán érdemes jelen esetben szót ejteni, azok a biztonsági megfigyelők. A megfigyelő rendszereken belül találhatunk kültéri és beltéri kamera eszközöket. Ezek a rendszerek arra hivatottak, hogy az ingatlan körül zajló eseményeket figyelemmel kísérhessük. S amennyiben bármilyen bűncselekmény, vagy sérelem történik azokat rögzíthessük.

A beltéri kamera kifejezetten ingatlanon belül lát el védelmet. Ezekkel az eszközökkel történő megfigyelés továbbra is a lopások felderítésében nyújt elsődlegesen segítséget. Főként igaz ez a kereskedelmi épületek, üzletek esetén. Gyakorta az üzletekben, kisboltokban nem is a vevő az, aki ellen igazán hatékony a beltéri kamera védelem. Mivel olykor pont az alkalmazottak azok, akik a üzlet tulajdonosának anyagi kárt és fejfájást okoznak. Olykor csak az áru, vagy rosszabb esetben a bevétel eltulajdonításával. Számtalan felvételt találhatunk az interneten, ahol a beltéri kamera által bukott le egy bolti tolvaj. De egyre gyakoribb a más ingatlanon belüli bűncselekmény is.

Hasonlóan a kültéri társához, a beltéri kamera esetén is, elérhető már a távoli hozzáférés. Ha az ingatlannál internetes elérhetőséget biztosítunk a megfigyelőrendszernek, gond nélkül követhetjük az eseményeket akár távolról is. Ezt megtehetjük okostelefonról, tabletről, vagy egy asztali számítógépről. Felhasználói felületre jelszóval belépve megnézhetjük az élőképet, vagy visszakereshetünk korábbi eseményekre.

Beltéri kamera miben más, mint a kültéri térfigyelők?!

A beltéri kamera külső burkolat tekintetében inkább alkalmazkodik az ingatlan belső környezetéhez. A belső elektronika és objektív általában félgömb (dóm) kialakítású burkolatban kerülnek elhelyezésre. Ez a burkolat lehet műanyag, vagy fémházas. Azonban ami lényeges, hogy mivel belső felhasználásra készülnek, a külső időjárási viszonyokkal szemben nem annyira ellenálló. Tehát amennyiben párás, vagy szélsőséges hőingadozású helyiségekben szeretnénk alkalmazni számolnunk kell meghibásodással. Ezekben az esetekben már beltérre is inkább javasolják a biztonsági cégek a kültéri kamera felszerelését.

Speciális esetekben a tulajdonosok kérik, hogy rejtett legyen a megfigyelés. Az ilyen esetekben javasolt rejtett beltéri kamera felszerelése, amivel észrevétlen marad a biztonsági rendszer. Ma már a rejtett tokozású beltéri kamera eszközök között is igen széles körben választhatunk. Gyakori a riasztórendszer mozgásérzékelőnek, vagy füstérzékelőnek álcázott rejtett beltéri kamera. Ezekkel a speciális eszközökkel már könnyen elterelhető a figyelem arról, hogy az adott ingatlanban megfigyelés zajlik.

Pár éve még luxusnak számított a magáningatlanokban elhelyezni beltéren megfigyelőrendszert. Azonban a technikai fejlődésnek és a piaci versenynek köszönhetően ma már igen kedvező áron elérhető ez a fajta személy és értékvédelem.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Indoor CCTV cameras’]