Vagyonvédelem vagy betörésvédelem komplex megoldásokkal

Ma már egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk értékeink védelmére és biztonságára. Ezért mind több cég és magánszemély fordít figyelmet a saját tulajdonú ingatlanon belül és kívül található ingóság megóvására. A vagyonvédelem területén tevékenykedő cégek ma már Magyarországon is komplex megoldásokat tudnak nyújtani leendő ügyfeleik számára. Szaktanácsadással, tervezéssel, kivitelezéssel és szervizeléssel együtt. Legyen szó akár elektronikus védelem, vagy mechanikus biztonság kialakításáról.

Bármely ingatlan esetén a vagyonvédelem hatékonysága nagymértékben függ az alkalmazott védelmi eszközöktől. Továbbá növelhetjük még a hatékonyságot a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásoktól. Elmondható, már régóta nem elegendő a mechanikus védelem megléte a lakásoknál, telephelyeknél, hogy elrettentsük a hívatlan betörőket. Mindenképp érdemes beruházni elektronikus védelemre is, mellyel elkerülhető egy nem kívánt káresemény.

Megoldások a vagyonvédelem területén

Mechanikus vagyonvédelem
Az elsődleges biztonságtechnikai megoldást, amely szinte minden ingatlan esetén kialakításra kerül a mechanikus védelem. Ide tartoznak az épületen belül megtalálható zárható nyílászárók (ajtók, ablakok). Ezen kívül még a magasabb vagyonvédelem kialakítására sok ingatlan esetén találhatunk biztonsági rácsot, hevederzárat, vagy biztonsági fóliával ellátott ablakot. Általánosságban elmondható, hogy pár évvel ezelőtt még ezek voltak a leginkább kedvelt és alkalmazott vagyonvédelmi megoldások. Egyrészt a kedvező kiépítési áruk miatt. Másrészt az elektronikus védelemmel szemben támasztott bizalmatlanság miatt.

Elektronikus vagyonvédelem a magasabb biztonságért
Napjainkban mind több helyen találkozunk nem csak céges ingatlanoknál, hanem magánlakásoknál is elektronikus védelemmel. Elsősorban a lakásriasztók kezdtek elterjedni. Azonban már sok ingatlannál találhatunk kamerás megfigyelőrendszereket is. Nem csak cégek, üzletek és irodák esetében, hanem magáningatlanok külső megfigyelésére is. A vagyonvédelem szempontjából ezek az elektronikus biztonsági berendezések egy magasabb szintű védelmet nyújtanak értékeinknek. A lakásriasztók és a kamerás megfigyelők nem csak kedvezőbb áruknak köszönhetik népszerűségüket, hanem a kapcsolódó szolgáltatásoknak is. A riasztórendszer mellé már országos lefedettséggel igénybe tudjuk venni a 0-24 órás távfelügyeleti szolgáltatást. Ezeknél az védett ingatlanoknál egy nem kívánt betörés esetén a folyamatos felügyeletnek köszönhetően azonnali intézkedés történik. Bár a távfelügyeletnek havidíj vonzata van, ám cserébe jelentős mértékű kedvezményt nyújtanak a szolgáltatók a biztonsági rendszer kiépítési árából.

A biztonsági megfigyelők esetén szinte már kivétel nélkül lehetőség van a távoli betekintésre. Az internet elterjedésével lehetőség van arra, hogy megfigyelőnkön keresztül távolról is figyelemmel kísérjük a helyszíni eseményeket. Ez történhet akár egy számítógépen keresztül, vagy akár okostelefonon, tableten alkalmazva.

A vagyonvédelem napjainkban már számtalan lehetőséget kínál mindannyiunknak, hogy biztonságban tudhassuk szeretteinket és vagyontárgyainkat az illetéktelen behatolókkal szemben.