Biztonságunk védelme ma már egyre fontosabbá válik. A világ változásával, sajnos egyre több az erőszakos cselekmény ellenünk, esetleg ingatlanunk ellen. Fontos tudni, hogy erre a problémára is van megoldás. Távfelügyelet Budapest és Magyarország számos területén már lehetséges, így bármikor beköthető saját magunk és ingatlanunk védelmére.

Távfelügyelet Budapest

A távfelügyelet Budapest több részén gondtalanul igénybe vehető, amit fontos tudni ezzel kapcsolatban, hogy a szolgáltatás értesítéses és kivonulásos szolgáltatással egyaránt igénybe vehető.
A távfelügyelet értesítéses szolgáltatása azt jelenti, hogy ha a diszpécser központban bármilyen rendellenességet, jelzést, esetleges éles riasztást észlelnek a helyszínről, azonnali telefonos értesítést kezdeményeznek az értesítendő félként megadott személy részére a központban dolgozó diszpécserek. Szükség esetén a rendőrséget is értesítik, amennyiben a helyszínre kivonuló szolgálat behatolásra utaló nyomokat észlel.

Távfelügyelet kivonulásos szolgáltatása azt jelenti, hogyha bármilyen jelzést, rendellenességet vagy riasztást kap a távfelügyelet központja a védett helyszínről, akkor azonnal elindítja a saját kivonuló szolgálatát az adott ingatlanhoz. Fontos viszont megemlíteni, hogy a szerződésben megkötött kivonulási időn belül kell megérkezzenek a helyszínre, az abban leírt feltételek szerint, de ezek esetenként, és helyszínenként változhatnak.

A távfelügyelet Budapest egész területén vállalja a szerződésben foglalt kivonulási időt. Szerződés szerint a maximális kivonulási idő jellemzően 15 perc, de ennél csak kevesebb lehet!

A távfelügyelet kivonuló szolgáltatásában plusz opcióként kérhető egy kulcsos megőrzés, ami azt jelenti, hogy az ingatlanon lévő első bejárathoz való kulcs (például egy társasház földszinti főbejáratának vagy egy családi ház kapubejárójának kulcsa) a távfelügyelet részére le van adva megőrzésre. Ez abban nyújt segítséget az ingatlan tulajdonosának, hogy a járőrnek lehetősége van egy pontosabb vizsgálatra az ingatlan területén. Ellenőrizni tudja a nyílászárókat, a bejáratot.
Ettől függetlenül a járőr az ingatlanba nem megy be, még akkor sem, ha behatolás történt, csak abban az esetben teszi ezt meg, ha a tulajdonos vagy ott lakó (aki ezt igazolni is tudja) meg nem érkezik.

Távfelügyelet Budapest területére való telepítése esetén a legtöbb vagyonvédelmi rendszer kiépítésével foglalkozó cég tud kedvezményes riasztórendszer kiépítést biztosítani a megrendelői számára.

Távfelügyelet kiépítéséhez szükséges helyi riasztórendszerrel rendelkezni. Erre a rendszerre való bekötés után válik a távfelügyelet aktív védelmi vonallá, ami innentől garantálja a saját magunk és ingatlanunk teljes védelmét, a nap bármelyik szakában.