Mind gyakrabban találkozhatunk már családi házaknál, lakásoknál és egyéb kereskedelmi ingatlanoknál is kiépített biztonsági rendszerekkel. Az egyre romló közbiztonság és a mindinkább gátlástalanabb és elszántabb betörők miatt már nem legyinthetünk a saját ingatlanunk védelmének megoldására sem rá. A leggyakrabban használt biztonsági rendszer még mindig az ingatlanon belüli értékek megóvására alkalmazott elektronikus riasztórendszerek. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy önmagában egy riasztórendszer nem képes teljes körű védelmet nyújtani, amíg csak helyileg jelez. Ezért is érdemes a távfelügyelet Budaörs területén és más településeken is igénybe venni.

Természetesen érthető, ha az ingatlan tulajdonos ezt a védelmi rendszert megpróbálja egyszeri költséggel, havonta jelentkező kiadások nélkül megoldani, De felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg érdemes ezen spórolni?! Hiszen a TV-nket sem csak az üres képernyő nézéséért vásároljuk meg, hanem előfizetünk a szórakoztatásunkat biztosító csatorna kiosztásra is valamelyik szolgáltatónál. Ezért a riasztórendszer mellé mindenképp érdemes ugyanúgy igénybe venni a felügyeleti szolgáltatást is. A távfelügyelet Budaörs területén is és más településeken is igénybe vehető már.

Amit a szolgáltatással együtt kiépített riasztórendszerek esetén érdemes tudni, hogy egyetlen riasztóközpont által generált jelzés sem maradhat a távfelügyelet igénybevétele mellett intézkedés nélkül, hiszen a nap 24 órájában, kihagyás nélkül, non-stop felügyelik a védelmi rendszert egy központi helyen. Mely eseményekről minden esetben telefonon értesítik az ingatlan tulajdonosát, vagy az általa megbízott személyeket. Ezen felül a kivonuló szolgáltatás igénylésekor viszont a távfelügyelet Budaörs területén is, csakúgy mint más szolgáltatási területeken a megadott időkereten belül helyszínre küldi a járőröket ellenőrzés céljából.

A távfelügyelet Budaörs területén szolgálatot teljesítő járőreinek intézkedési szabályai

A riasztás helyszínére történő érkezéskor a járőr először is próbál megbizonyosodni a jelzés valódiságáról, és okáról. Az adott objektum körbejárásával megbizonyosodik arról, hogy a nyílászáróknál történt-e rongálás, behatolás vagy egyéb betörésre utaló külső sérülés. Ezen eseményekről fényképes, vagy videó felvételt rögzít, miközben a központban ügyeletet teljesítő diszpécserrel. Ha betörésre utaló nyomokat nem talál az ügyfél értesítése után elhagyja a helyszínt.
Valós betörés esetén, viszont értesíti a hatóságokat és azok, valamint a tulajdonos kiérkezéséig biztosítja a helyszínt. Tettenérés esetén pedig próbálja a lehetőségeihez mérten feltartóztatni a behatolót.
A távfelügyelet Budaörs területén szolgálatot teljesítő járőreinek, csakúgy mint más településeken jegyzőkönyvet kell készíteni a riasztás jelzésétől egészen a helyszínről való távozásig történt eseményekről idődátumozással.

Fontos tudni, hogy ha a védett ingatlan körbejárása, vagy megközelítése zárt kapun keresztül történhet csak, érdemes a szolgáltatónak biztosítani a bejutáshoz kapukulcsot, mellyel a járőr könnyebben tudja ellenőrizni a riasztás valódiságát. Ezt a kulcsot minden szolgáltatónál kiemelt biztonsággal kell őrizni.