Ne rontsa el semmi az ünnepeket, fokozzuk a biztonságot riasztó szereléssel!

Most amikor jönnek az ünnepek, azt gondolnánk, hogy ilyenkor mindenki szívét-lelkét átjárja a békesség és szeretet. Persze ez egy szép gondolat, de sajnos míg ember él a földön mindig lesz kivétel. Az áhítatos ünnepi hangulatot is el tudja rontani, ha úgy térünk haza egy vásárlásból, vagy rokonlátogatásból, hogy feldúlták az otthonunkat és idegen kezek keresgéltek személyes dolgaink között. Érdemes ezért odafigyelni a megelőzésre és a biztonság fokozására, így elkerülhetünk egy-egy kellemetlen hazatérést, ha otthonunkban gondoskodunk egy megfelelő tudással bíró riasztó szereléséről.

Ma már nem szabad engedni, hogy bárki számára is luxusnak számítson egy pár ezer, vagy tízezer forintos lakásriasztó rendszer kiépítése, mikor csak ha eszmei értékeket nézünk is, a kisebb elektronikus berendezési tárgyak, illetve felhalmozott emlékek, örökségek összértéke ennek a riasztó szerelésre kifizetendő összegnek a többszörösét jelenti. Nagyon sok biztonságtechnikával foglalkozó cég kínálja ezekben az időszakokban a kifejezetten kedvező és akciós lakásriasztó csomagjait. Vannak olyan szolgáltatók, melyek különböző kedvezményeket összevonva (kedvező árú riasztó szettek és hozzá megfelelő 24 órás távfelügyelet , már akár ingyen kínálják ügyfeleik részére a riasztó szerelését, kiépítését.

Riasztó szerelés

Riasztó szerelés házilag. Előfordulnak olyan esetek, hogy a kiépítési költségeken szeretnénk spórolni, ezért egy olyan riasztórendszert választunk, melyet a nagyobb barkácsáruházakban is megtalálhatunk és képesek egy ajtónyitásra hangjelzést adni. Szerelés tekintetében ezek egyszerűen, különösebb kábelezési munkálatok nélkül akár öntapadós matricával is elhelyezhetőek az ajtón, ablakon és a kívánt helyeken. Valójában viszont ez a védelmi megoldás lesz az, ami egyik betörőt sem fogja még csak elriasztani sem és számunkra pedig a valódi pénzkidobást fogja jelenteni.

Riasztó szerelés olcsón szakember igénybevétele nélkül: Gyakran mikor érzünk magunkban elég műszaki affinitást könnyen döntünk úgy, hogy csak az eszközöket vásároljuk meg vagyonvédelmi üzletben a kiépítést elvégezzük mi magunk is, vagy pedig a riasztó szerelést elvégeztetjük egy ismerős villanyszerelővel. Ezek a rendszerek többségben helyi riasztásként üzemelnek, vagy később kerülnek 24 órás távfelügyeleti rákötésre. Itt viszont szintén csak úgy mint az előző esetben, ha bármilyen behatolás történik és a rendszer hibás működéséből adódóan nem értesülünk időben az eseményről a felelősség is ránk hárul és nem és kártérítéssel nem fordulhatunk senki felé.

Riasztó szerelés szakemberrel: A legbiztosabb módja annak, ha egy megfelelően és hosszútávon is biztonságot nyújtó riasztórendszert szeretnénk otthonunkba, ha szakemberre bízzuk a rendszer megtervezését és kivitelezését az elmondott igényeink alapján. A leggyakrabban a szolgáltatók 24 órás távfelügyeleti szolgáltatással együtt kínálják ügyfeleik részére a riasztó szerelést. Így már az egyszeri kiépítési költségeknél is akár jelentős tízezreket spórolhatunk meg, amennyiben hűségszerződést vállalunk. Nem beszélve arról, hogy a szakemberek által kiépített rendszerek esetén mindig ott van egy külön biztonság, mivel itt a kiépítési hibákból adódó esetleges károkért a szolgáltató felelősséget vállal egy behatolás alkalmával.