Nagy teljesítményű kamera, ipari kamera

A vagyonvédelem területén már igen nagy számban lehet találni olyan kamerákat melyek több célra is megfelelőek. Hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően és a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a gyártók nem csak a hagyományos normál felhasználású kamerák gyártására figyelnek oda, hanem a speciális igényeket kielégítő ipari kamera gyártására is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

A normál felhasználású kamerák legyen szó akár kültéri, akár beltéri kivitelről az általános igényeket bár kielégítik, de előfordulhatnak olyan esetek, amikor speciális időjárási körülmények között van szükség a képek rögzítésére és visszaadására, vagy pedig egy bizonyos konkrét feladatot kell ellátnia a kamerának. Az ilyen esetekben olykor nem elegendő, hogy minél nagyobb felbontással rendelkezzen a kamera, hanem számos egyéb feladatot is el kell látnia, ezekre a feladatokra készítették el a gyártók a kifejezetten ipari célra alkalmazott kamerákat.

Speciális feladatot ellátó ipari kamera

– Rendszám felismerő ipari kamera: ebben az esetben kifejezetten olyan kamerákat alkalmaznak, ami akár egy távolabbi pontról is képes jó minőségben kiértékelhető képet biztosítani, még akkor is, ha erős szembe fény éri a kamera objektívjét. Jellemzően ezeknél a rendszereknél már kapható olyan szoftver is, ami raktározza és kiértékeli a kamera által nyújtott képeket, valamint a rendszámok alapján rögzíteni tudja a járművek adatait.

– Őrjáratozó ipari kamera: Akár kültéri felhasználásra, akár beltéri felhasználásra találhatóak a vagyonvédelmi piacon olyan speed dóm kamerák, melyeknél programozható lehetőségként megtalálható az őrjárat funkció. Ezeknél a kameráknál beállítható, hogy bizonyos időközönként egy bizonyos útvonalat körbe pásztázzon, ezzel kiváltható a területen alkalmazott élőerős felügyelet. S ebben az esetben még az sem fordulhat elő, hogy a kamera „elfáradjon” és ne járja körbe a területet.
Ezeknek a kameráknak még egy nagy előnye, hogy akár egy távoli 100m-re lévő emberi alakra is kép romlás nélkül ráközelíthetünk.

– Nagy látószögű ipari kamera: Előfordulhatnak olyan esetek, hogy egy nagyobb területet bizonyos körülmények között, csak egy darab kamerával lehetséges megfigyelni. A nagy látószöggel rendelkező objektíves kamerák erre nyújtanak tökéletes megoldást.

– Vandál biztos ipari kamera: bizonyos esetekben szükség van arra, hogy a kamera burkolata ne csak az időjárási viszontagságoknak álljon ellen, hanem egyéb külső behatásoknak is. Erre a célra szokták alkalmazni a vagyonvédelmi cégek, a vandál biztos kamerákat. Hiszen ezek a kamerák azon kívül, hogy különösebb extrém körülmények közt is tudnak működni, mint pl. +/- 60-70 fok, az emberi kéz által okozott rongálásnak is nagymértékben ellenállnak. Jellemző felhasználási területük.. Lift, biztonsági helyiségek, bankok, pénzkezeléssel foglalkozó cégek és szórakozóhelyek bejárata és egyéb helységei.