Kültéri IP kamera, a tökéletes védelem

Az ipar technológia fejlődésnek, és a vagyonvédelem egyre nagyobb fontosságának köszönhetően elmondható, hogy a kamerás megfigyelő rendszerek esetén igen látványos és rohamos fejlődés történt. Ma már a hagyományos analóg kamerákat egyre több helyen váltja ki a nagy felbontással rendelkező IP kamera.

Ezek a kamerák eleinte még inkább beltéri használatra készültek a magas költségek miatt, ma már a nagyobb kereslet miatt, illetve a költségek csökkentésével lehetőség van a kültéri változatokat is egyre több forgalmazónál megfizethető áron beszerezni.

Kültéri IP kamera előnyei:

– Nagyobb felbontás, szebb képek: a hagyományos analóg kamerákkal szemben az kültéri IP kamera már nagyobb területet képes megfigyelni a kép minőségének romlása nélkül. Az 1 Mpx alap felbontásnak köszönhetően lehetőség van arra, hogy egy esetleges rögzített kép esetén a kép pixelesedése nélkül akár egy kisebb részletet is kinagyítsunk anélkül, hogy ki kockázódna az adott területen található kép.
– HD és FULL HD felbontás: az akár 5 Mpx felbontásnak köszönhetően egy kültéri IP kamera megoldás lehet arra is, ha egy haladó, vagy parkoló autó rendszámát szeretnénk leolvasni, vagy egy kültéren kamra látószöge előtt elhaladó személy arcát szeretnénk felismerni.
– Digitális jelátvitel: a hagyományos kamerákkal szemben itt már a rögzítő és a kamera közötti kép továbbítás is digitális módon történik, melynek köszönhetően már a kép továbbítás gyorsabb lehet. S a hagyományos tömörített analóg jeltovábbítással szemben itt már az adatromlás is kiküszöbölhető, miáltal a rögzítési oldalon is ugyanolyan részletgazdag kép figyelhető meg, mint a kamera oldalon.
– Több helyszín, egy rögzítéssel: Az IP technológiának köszönhetően már nincs szükség arra, hogy akár különböző helyszíneken elhelyezett kamerákat vezetékesen összekössünk ahhoz, hogy egy adott helyen tudjuk rögzíteni az összes kamera képét. Hiszen ennél a megoldásnál már lehetőség van arra, hogy összegyűjtve a kamerák képeit, IP cím alapján egy adott távoli szerveren rögzítsük.

Kültéri IP kamera felhasználási területei:

Jellemzően nagyobb ipari objektumok külső megfigyelésére alkalmazott kamera, valamint olyan területeken, ahol fontos szempont, hogy a távolabbi területeken lévő személyek és tárgyak ugyanolyan éles felismerhető képet nyújtsanak visszatekintés alkalmával, vagy egy esetleges nagyítás alkalmával is, mint a közelebbi területen lévők. Ilyenek lehetnek a nagyobb üzletek parkolója, valamint üzemanyag kutak.

Ma már a magánszemélyek is egyre gyakrabban választják ezt a kamerás megfigyelőrendszert ingatlanjuk külső területének megfigyelésére. Bár még árban nagyobb költségeket jelent, mint az analóg megfigyelőrendszer, de egyre inkább szűkülni látszik ez a különbség.