Mozgásérzékelős kamera nem csak költség, de helytakarékos is

A vagyonvédelmi rendszerek között egyre nagyobb darabszámban találhatunk ma már kiépített megfigyelőrendszereket is. Ezek a biztonsági eszközök számtalan formában és típusban megtalálhatóak már a kereskedelemben és a szolgáltatóknál. Ezek közül az egyik legkedveltebb típus a mozgásérzékelős kamera, mely nem csak költségeket takaríthat meg az adott ingatlan tulajdonos részére, de időt és helyet is a megfigyelésnél.

A mozgásérzékelős kamera

A mozgásérzékelős kamera egyik legnagyobb előnye, hogy csak abban az esetben rögzíti a kamera előtti történéseket, ha az objektív előtt mozgás történik, minden más esetben csak az élőkép betekintésnél láthatjuk a kamera előtti helyszínt, de a rögzítés alkalmával nem foglal külön tárhelyet, míg úgymond üresben jár a rendszerünk. Mindemellett a mozgásérzékelős kamera használatával nem csak tárhelyet takaríthatunk meg a megfigyelő rendszerünknél, hanem önmagunknak is időt. Mivel ennél a kamera típusnál egy-egy esemény visszakeresése sokkal könnyebb és egyszerűbbé válik. Nincs szükség akár több órányi eseménytelen időszakot végig néznünk, ha szeretnénk megkeresni az adott történést. Elegendő a hozzávetőleges dátumot és időt bejelölnünk és csak azok között a mozgások között szükséges keresgélni, ami abban az adott idő intervallumban megesett.

A mozgásérzékelős kamera eszközök között is találhatunk már többféle típust, mind felbontás tekintetében, mind pedig felhasználás tekintetében.

A kültéri és beltéri megfigyelőrendszerek ma már egyaránt kiépíthetőek olyan kamerákból, mely csak adott mozgás esetén rögzíti a felvételeket. Ezen mozgásérzékelős kamera egyaránt megtalálható analóg és digitális kivitelben is. Így legyen szó akár hagyományos analóg biztonsági kameráról, vagy HD és full HD felbontással rendelkező digitális kamerarendszerről könnyen találhatunk megfelelő idő és helytakarékos eszközöket a vagyonvédelmi rendszerünkhöz.

A mozgásérzékelős kamera rendszer kialakításának másik lehetőse az asztali digitális rögzítő beállításának a függvénye is lehet. Hiszen egy normál kamerarendszer esetén is könnyen elérhetjük, hogy az eszközök a speciális mozgásérzékelős kamera funkcióival működjenek. Ez az asztali rögzítő beállításával érhető el. Ma már a megfigyelőrendszereknél minden esetben egy különálló digitális rögzítőegység kerül felszerelésre, amelynél külön programozási lehetőség a felvételek tárolásának időzítése, ezzel bármilyen kamera esetén megoldható, hogy csak mozgásra történjen rögzítés. Kivétel ez alól talán csak az IP mozgásérzékelős kamera lehet, mely akár önállóan SD kártyára, vagy pedig egy távoli szerverre is képes rögzíteni az objektív előtt történő eseményeket.