Mozgásérzékelő ár csökkenés, hogy a védelem olcsóbb legyen

A vagyonvédelem területén számos lehetőségünk adódik már az ingatlanunk biztonságosabbá tételére. Hiszen kinek ne számítana az otthon védelme és a bent tartózkodó személyek biztonsága.
Ma már ezért egyre több helyen láthatunk kiépített riasztórendszert. A lakásriasztók egyik legfontosabb alkotórészei az érzékelők, melyek a központ felé továbbítanak jelzéseket, egy behatolás esetén. Egy kiépített lakásriasztó végső ára nagymértékben függ az érzékelők darabszámától és tulajdonságaitól. A mozgásérzékelő ár ezért is meghatározó a végső védelmi rendszer kiépítési költségében.

Ma már igazodva a piaci igényekhez a vagyonvédelmi szolgáltatók is csökkentették az áraikat. Ennek egyik oka, hogy versenyhelyzet alakult ki a vevőkért. Hiszen minél több helyen megtalálható egy bizonyos szolgáltatás, annál nagyobb választási lehetősége lesz a vásárlónak. Így van ez a gyártóknál is. A mozgásérzékelő ár ezért igen kedvezően alakult az elmúlt időszakban. Ugyanazzal a tulajdonságokkal rendelkezve minimális eltérés tapasztalható a mozgásérzékelő ár esetén különböző gyártóknál. Ami befolyásolni tudja ennek alakulását, az csak a márka ismertségében, és külső dizájn kialakításában lehetséges. A vásárlók egy ismert és megbízható márkánál hajlamosabbak nagyobb összeget is fizetni a termékért. Ezzel szemben egy frissen piacra dobott és meghirdetett, de még ismeretlen árunál kénytelen a gyártó kedvezőbb árat kínálni, hogy bevezessék terméküket. A technika robbanásszerű fejlődése viszont megköveteli a folyamatos fejlesztéseket és újításokat. Ezért is lehetséges a mozgásérzékelő ár kedvező alacsonyan tartása.

Mozgásérzékelő ár befolyásoló tényezők

A már fent is említett versenyhelyzeten kívül további befolyásoló tényezők is lehetségesek. Ilyen lehet az egy érzékelőn belüli kiegészítő opciók, mint kisállatvédelem, dupla érzékelés, vagy speciális tulajdonságok. De befolyásolhatja még az eszköz árát a felhasználási terület is. Hiszen egy kültéri mozgásérzékelő ár esetén mindenképp magasabb költséggel kell számolnia a vásárlónak, mint a beltéri érzékelőnél. A kültéri érzékelők időjárásálló, megerősített burkolattal vannak ellátva, melynek előállítási költsége is magasabb. Továbbá a vezetékes kiépítésű és a rádióskivitelű mozgásérzékelő ár is eltérő lehet. Rádiós érzékelőknél a gyors és esztétikus kiépítési lehetőséghez szükséges bonyolultabb technológia szerkezetet kell még az alap funkciókon kívül megfizetni.

Mozgásérzékelő ár a webáruházakban és a szolgáltatóknál

A webáruházakban mindenképp alacsonyabb árakkal találkozhatunk, mint a szolgáltatóknál. A szolgáltatókkal ellentétben, akik egy komplett rendszer részeként kínálják a termékeket vásárlóiknak. A webáruházak és a barkácsüzletek csak a terméket magát kínálják megvásárlásra. A rendszer összeállítását és a kiépítését, összehangolását már magunknak kell elvégeznünk, vagy szolgáltatót kell vele megbíznunk. A szolgáltatók egy bontott ajánlat esetén a mozgásérzékelő árába ezért a munkadíjat is belekalkulálják. Tehát ilyen szempontból nem mindig érdemes összehasonlítani a webáruház és a telepítő által nyújtott árakat. Vagy figyelembe kell vennünk az egyéb költségeket is összehasonlításnál.