A vagyonvédelemben egyre előkelőbb helyet töltenek be a biztonsági megfigyelőrendszerek. Mivel nem csak a mind nagyobb számban előforduló bűncselekmények felderítésében játszanak fontos szerepet. Hanem a bűnmegelőzésben, elrettentésben is hatékonyan működnek közre. Népszerűségük köszönhető a kamera rendszer ár folyamatos csökkenésének is. Ami miatt az elmúlt időszakban már a magánszemélyek részére is elérhető biztonsági megoldás lett a megfigyelő kamera.

A biztonsági kamerák felvételei gyakran segítettek már kezdetekben is elfogni a bűncselekmények elkövetőit. Azonban a modern és nagyfelbontással rendelkező korszerű kamerarendszerekkel ez a szám napjainkra tovább növekedett. Ezért mind többen gondoljuk úgy, hogy egy megfelelően kialakított biztonsági megfigyelő hatékonyan segíthet értékeink megóvásában.

A kamera rendszer ár alakulása az elmúlt években kedvező fordulatot vett. Hiszen az analóg kamerák mellett megjelentek a HD és full HD eszközök, melyek jelentősen lecsökkentették a kezdeti magas árakat. Ezzel már nem csak cégek részére vált elérhetővé ez a fajta vagyonvédelem, hanem a magánszemélyeknek is. Kedvező és akciós kamera rendszer ár található már a legtöbb szolgáltatónak, aki eladással vagy kiépítéssel foglalkozik. Ahol többféle lehetőség közül is választhatnak a leendő kamera tulajdonosok. Különböző technológiával akár kültérre, vagy beltérre is vásárolhatunk már kedvező feltételekkel megfigyelőrendszereket.

Mi befolyásolja a kamera rendszer ár végső költségeit?

Természetesen mivel egy összetett rendszerről beszélünk, ritkán fordul elő, hogy az adott megfigyelő minden területre egyaránt megfelelő. A tökéletes biztonsági kamera kialakításához elengedhetetlen, hogy a helyszín adottságaihoz igazítsuk. Ezért a kamera rendszer ár nagymértékben függ az eszközök darabszámától, az alkalmazott technológiától és a kiépítési lehetőségektől.

Mivel a hagyományos analóg kamerák már kifutóban vannak, ezért bár minimális különbséggel, de még olcsóbban kivitelezhető egy ilyen rendszer kiépítése. A digitális kamera rendszer ár esetén is csekély árkülönbség tapasztalható a különböző technológiák között, ami köszönhető a gyártók árversenyének.

Különböző kamera rendszer ár jelentkezik akkor is, ha csak az eszközöket vásároljuk meg és a felszerelést mi magunk végezzük el. Abban az esetben még számolhatunk pluszban kiépítési munkadíjjal, amennyiben a programozást mégis szakemberrel kívánjuk elvégeztetni. A szolgáltatók által nyújtott kamera rendszer ár esetén viszont már a felszereléssel, programozással együtt kapjuk meg a végső árakat.

A szettben megvásárolható rendszerek esetén az ár tartalmazza a szükséges darabszámú kamerákat, rögzítőegységet, valamint szerelékanyagokat (táp, kábelek, csatlakozók, stb.) Érdemes anyagvásárlásnál arra figyelni, hogy nagy százalékban a felvételek tárolására szükséges merevlemez opcionálisan vásárolható meg a rendszerhez.

A vagyonvédelmi szolgáltatók ma már különböző kedvezményeket és szezonális akciókat nyújtanak leendő ügyfeleiknek biztonsági megfigyelőrendszer esetén.