Kültéri kamera szett a korszerű vagyonvédelmi megoldás

Ma már mindenkinek fontossá vált az értékeink, vagyonunk és személyes biztonságunk megőrzése. Egyre többször hallhatunk a médiában olyan híreket, melyek erőszakos bűncselekményekről, értékek eltulajdonításáról szól. Ezért is próbálunk anyagi lehetőségeinkhez mérten gondoskodni ingatlanunk minél nagyobb biztonságáról. Hiszen napjaink bizonyos részét ezen a területen töltjük. A vagyonvédelem már többféle lehetőséget kínál mind magánszemélyeknek, mind cégeknek az ingatlanon kívüli és belüli védelem kialakítására. Az egyik kedvelt biztonsági rendszer a kültéri kamera szett. Ezzel a megoldással nem csak védelmet tudunk kialakítani otthonunknál, hanem elrettentő szerepet is képes betölteni.

A kültéri kamera szett már nem csak cégek és vállalkozások számára vált elérhető. Ez a fajta vagyonvédelmi megoldás egyre inkább a magánszemélyek körében is hódít. Köszönhetően az egyre kedvezőbb áraknak és a mind jobb képminőségnek. Nem beszélve a távoli elérésről, mellyel már a legtöbb kültéri kamera szett is rendelkezik. Az elmúlt évek folyamán jelentős fejlődésen esett át ez a fajta vagyonvédelmi rendszer.

A hagyományos analóg kültéri kamera szett után megjelentek a digitális megfigyelőrendszerek. Lényeges különbség található már a kétféle megfigyelésnél. A digitális technológiával egy részletgazdag, tökéletes színvilágú és képfelbontású területfigyelés vált elérhetővé. Minimális többletköltséggel egy tökéletes védelem alakítható ki általa. A digitális megfigyelőknél is különböző fajták közül választhatnak az ingatlantulajdonosok.

Digitális kültéri kamera szett típusai

Az első és legismertebb digitális kültéri kamera szett az IP technológián alapszik. Az IP kamerák úttörő szerepet töltenek be a tökéletesített képpel rendelkező megfigyelésben. Az IP kamera rendszereknél volt elsőként elérhető a Megapixel felbontás. Melynek köszönhetően akár egy távolabbi területet is figyelhettünk már anélkül, hogy képkockásodástól, vagy felismerhetetlen arcoktól kellett volna tartanunk.

Ahogyan az várható volt az új digitális megfigyelésben nem sokáig tartott az IP rendszerek egyeduralma. Hamarosan megjelentek a hasonlóan magasfelbontással rendelkező más technológiát alkalmazó biztonsági megfigyelők is. Ilyenek a HD-TVI, HD-SDI, HD-CVI és a legújabb fejlesztésű AHD megfigyelő rendszerek. Ezzel nem csak egy versenyhelyzetet sikerült a gyártóknak kialakítaniuk. Hanem a digitális technológiával készült kültéri kamera szett árait is jelentős mértékben csökkentették. Miáltal ez a fajta biztonsági megoldás elérhetővé vált a lakosság számára is a magáningatlanok védelmének kialakítására.

A kültéri kamera szett tökéletes megoldást nyújthat akár családi ház, nyaraló, közintézmény, vagy üzem, telephely külső területének a biztonsági megfigyelésére. Nem csak nappal, hanem az infra megvilágításnak köszönhetően, már éjjel vagy teljes sötétségben is. Nem beszélve a távoli betekintési lehetőségről. Amivel akár a a föld másik pontjáról is időutazás nélkül azonnal megnézhetjük a kiépítés helyszínén zajló eseményeket az interneten keresztül.