Megfigyelő rendszer házilag… lehetséges, ám gondoljuk át alaposan!

A kedvező és akciós árak miatt egyre több tulajdonos szeretné megoldani megfigyelő kamera rendszerrel az ingatlanja kiegészítő biztonsági védelmét. Számos helyen találhatóak már olyan kamerás rendszerek, amivel jó minőségű felvételeket készíthetünk. Ezek jellemzően egy adott csomag ajánlat keretén belül találhatóak meg, ám mivel még mindig fontos szempont az ár, így gyakran kötünk olyan kompromisszumot, amelynél csak a későbbiek folyamán fog kiderülni, hogy nem hogy spóroltunk volna a dolgon, hanem a végeredmény akár ráfizetés is lehet.

Mint kültéri, mint beltéri megfigyelő kamera szetteket lehet már vásárolni különböző barkácsáruházakban, és internetes webáruházakban is igen olcsó áron. Amire ezeknél érdemes odafigyelni, hogy a legtöbb esetben ezek a szettek, csak az alap kamerákat, valamint a rögzítéshez szükséges DVR-t tartalmazzák, de a kiegészítő eszközöket, mint merevlemez, tápegység, szerelékanyag külön kell beszereznünk, amelyek további plusz költségeket és utánjárást jelentenek.

Megfigyelő kamera

A megfigyelő rendszer felszerelése azt gondoljuk nem igényel nagy szakmai tudást, ami talán igaz is lehet, amennyiben csak helyileg szeretnénk használni a rendszert. Amennyiben már a távoli megfigyelést is szeretnénk igénybe venni, bizonyos fokú informatikai ismeretekkel kell, hogy rendelkezzünk.

Nagyon sok olyan biztonságtechnika cég található meg a piacon, akik különböző kedvezményekkel kínálják már kiépítéssel együtt ezeket a megfigyelő kamera szetteket, ezért ajánlatos elgondolkodni azon, hogy vajon az a munkadíj, amit próbálunk saját kiépítéssel megspórolni lehet-e akkora, mint amit az ilyen szakemberek kérnek, egy komplett kiépítés alkalmával. Nem beszélve arról, hogy a vagyonvédelmi cégek garanciát biztosítanak ügyfeleik részére, nem csak az eszközökre, hanem a kiépítésre is. Nem beszélve arról, hogy ezek a cégek folyamatosan haladnak a technikával és az elavultnak számító megfigyelő kamerákat már ritkán, akkor is jelentős kedvezményekkel, vagy egyáltalán nem értékesítik ügyfeleik részére.

Megfigyelő kamera vásárlásánál elsődleges szempontként a kamera felbontását kell figyelembe venni. Jelenleg már a hagyományos analóg rendszerek esetén is, a minimum 700-800 TV sor felbontás alatt nem érdemes se kültéri, se beltéri kamerát kiépíteni, mivel a rendszerrel szemben támasztott igényeknek már olykor minimálisan sem tesznek eleget azok az eszközök, amik ennél kisebb felbontással rendelkeznek. S ki akarna pénzt költeni valami olyanért, aminek a használhatósága nem megfelelő!