Lakásriasztó, hogy mindenünket biztonságban tudhassunk

Minden nap egyre többet hallani, milyen világ is vesz minket körbe. Sajnos egyre jobban nem a biztonság, a megbízhatóság, a félelem mentesség jellemzi a valóságot. Hogy mennyire tudjuk magunkat és a számunkra legfontosabb dolgokat megvédeni, sokszor nem is rajtunk múlik. Néha kevesek vagyunk ahhoz, hogy több helyen legyünk egyszerre, esetleg olyan helyzetek elé kerülhetünk amit jobb inkább másra bízni. Lakásunk védelmére egy lakásriasztó lehet a legmegfelelőbb megoldás.

Egy lakásriasztó ma már igen kedvező áron kiépíttethető, teljesen az igényeinkre, és helyszíni adottságokra szabva. Így a lakásriasztó egy teljesen könnyen kezelhető védelmi vonal tud lenni ingatlanunk teljes védelmére. Lehetőségeinkhez mérten akár újabb fontos védelmi vonal kapcsolható a lakásriasztó kiegészítéseként. Ilyen plusz lehetőség lehet, ha a rendszert, egy távfelügyelethez csatlakoztatjuk.

Távfelügyeleti szolgáltatás esetén több lehetőséget is igénybe lehet venni. Lehetőség van értesítéses, és kivonulásos szolgáltatás igénybevételére.

Értesítéses szolgáltatás esetén a távfelügyelet jelzés esetén, felhívja az értesítendő félként megadott személyt, de járőr kivonulás ilyenkor nincsen a helyszínre. Kivonulásos szolgáltatás esetén teljesen más a helyzet. Egy ilyen előfizetés esetén, ha a központba a helyszínen kiépített lakásriasztó rendszer jelzést küld, akár behatolásról vagy szabotázs jelzésről, abban a pillanatban járőrt küld a helyszínre, akik rövid időn belül a helyszínre érkeznek, akár így feltartóztatva az elkövetőt. Ezek mellett biztosítja a helyszínt, eseménytől függően ha szükséges értesíti rendőrséget is.

Kivonulásos szolgálat esetén lehetőségekhez mérten, ha például családi házról, társasházról van szó, a könnyebb bejutás érdekében leadható a távfelügyelet részére az ingatlan kapukulcsa megőrzésre.

A lakásriasztó lehet vezetékes, vezeték nélküli vagy hibrid megoldású.

Vezetékes lakásriasztó rendszer esetén minden eszköz a rendszeren belül vezetékezéssel kerül kiépítésre. A vezetékek elvezetése kábelcsatornán keresztül történik. Ha van lehetőség a padlástérben vagy álmennyezet felett elvezetni, akkor az esztétikát nem tudja rombolni nagy mértékben. Kisebb rendszer kiépítésénél szoktuk ajánlani, ahol nem kell nagy vezetékezést kivitelezni.

Vezeték nélküli, és hibrid rendszert, nagyobb eszközöket tartalmazó rendszereknél szoktuk ajánlani.

Olyan helyeken jó ilyen lakásriasztót kiépíteni, ahol nem szeretnénk, ha a sok vezetékezéssel, kábelcsatornázásokkal rontanánk el az ingatlan teljes összképét.
Minden rádiós rendszer teljes biztonsággal bír, ugyan úgy, mint egy vezetékes rendszer. Ahogy egy vezetékes lakásriasztó rendszernél, ha elvágják a vezetéket jelez a rendszer, hasonlóan működik a vezeték nélküli rendszer is. Ha bármilyen zavart érzékel a központi rendszer, akkor az azonnali jelzés megtörténik.

Fontos tudni, hogy hibrid rendszer esetén történik vezetékezés, de nem nagy mértékben, csak maga a kezelőegység, amiről a rendszert fogja kezelni, a központ, és a kültéri sziréna van vezetékezve, minden más vezeték nélküli.

Minden lakásriasztó terméküknél fontos megemlíteni, hogy MABISZ minősítéssel rendelkeznek, és szabotázs védelemmel vannak ellátva.
A lakásriasztó teljes kiépítését magas tudással rendelkező szakembereink végzik, így kisebbre véve a téves riasztások, esetleges hibák kiküszöbölését.