Digitális kamera HD vagy Full HD felbontással, analóg áron!

Mint ahogy azt a statisztikákból is ismerhetjük évente nagyjából 25 000 ingatlant (lakóépület, nyaraló, üzlet, kisbolt) törnek fel a betörők. Azért, hogy mi ne legyünk célpontok az ilyen betörések alkalmával többféle módon is védekezhetünk. A mechanikus védelmi rendszerek, mint hevederzár, biztonsági zár és lakásriasztó mellett igen jó kiegészítő védelmet tud nyújtani a digitális kamera is.

Ma már rengeteg olyan kamerás megfigyelő található a vagyonvédelmi piacon, ami segítséget nyújt számunkra az ingatlanunk védelménél. A digitális kamera egy tökéletes HD, vagy Full HD felbontással rendelkező ingatlan védelem kialakítását teszi lehetővé. Ezek a kamerák már lehetőséget biztosítanak a felhasználó részére abban is, hogy akár akkor is megfigyelhessék az ingatlan területén, vagy körülötte zajló eseményeket, amikor épp nem tartózkodik a helyszínen senki, hiszen a digitális kamera esetén már a legtöbb esetben lehetőség van a távoli elérésre és betekintésre. Mindezekhez nincs másra szükség csak egy internetes elérhetőség biztosítása a kiépítés helyszínén.

Digitális kamera vs. Analóg kamera!

A hagyományos analóg kamera felbontása ma már általában hagy maga után némi kívánni valót. Hiszen ezek a kamerák még nem képesek a megapixeles felbontásra, bár ma már igen jó minőségű és kedvező áron kapható AHD kamerák is megvásárolhatóak. Azonban ez a kamera típus nem alkalmas részletgazdag megfigyelésre, hiszen a rögzített kép tömörítéssel érkezik a tárolási oldalra, így nagyítás alkalmával kockásodással (pixelesedéssel) nagyítható csak. Ezért rendszám figyelésre és arcfelismerésre nem javasolt a kiépítésük.

Ezzel szemben a digitális kamera, amely már 2-3 megapixel (HD, Full HD) felbontással rendelkezik tökéletesen alkalmas lehet akár rendszám figyelésre, vagy arc-, pénz felismerésre is, További nagy előnye a digitális kamera esetén a hosszú élettartamú felhasználhatóság is. Hiszen a védelmi rendszerünkre ha pénzt áldozunk, alapvető elvárás lehet részünkről a kamerás megfigyelő felé, hogy sok éven keresztül megfelelően szolgálja ki igényeinket.

A digitális kamera mivel a vagyonunk és személyünk védelmét látja el, alapvetően kell hogy tudja a részletgazdag felvételt, akár a betekintés, akár a visszanézés alkalmával.

Digitális kamera típusok:

-ANALÓG-HD digitális kamera: A hagyományos analóg kamera továbbfejlesztett változata, ennél a típusú rendszernél már a kamera és a rögzítő közötti jelátvitel digitális módon történik. Így elmondható, hogy a tömörítés kihagyásával, már képromlás nélkül tekinthetjük meg a felvételeket, valamint ahogy az már a típus nevében is szerepel ez a kamera is HD felbontással, azaz részletgazdag képpel rendelkezik (1,3Megapixel)

-IP digitális kamera: Ma már közkedvelt megfigyelőrendszer az IP kamera. Hiszen árban a középkategóriás árat képviseli, mégis egy kiváló felbontású képi megjelenítést biztosít a végfelhasználó részére, hiszen ez a digitális kamera típus már Full HD 2-3 Megapixel felbontással rendelkezik. Talán egyetlen hátránya a hálózati erőforrás biztosítása, és a pár másodperces képcsúszás a rögzítési oldalon. Amennyiben az internetes hálózatban meghibásodás vagy szolgáltatás kimaradás jelentkezik, sajnos számolnia kell a tulajdonosnak azzal, hogy ilyenkor az IP kamera esetén a rögzítés nem biztosított

-HD-SDI, HD-TVI digitális kamera: Napjainkban ez a kamera típus számít a legkorszerűbb megfigyelőrendszer eszköznek a hétköznapi kamerás megfigyelés területén. Szintén Full HD felbontást biztosít a felhasználó részére, viszont nagy előnye az IP kamerával szemben, hogy itt nincs szükség informatikai hálózatra a kimaradás nélküli megfigyeléshez. Ez a típusú kamera már a rögzítési oldalon is csúszás nélküli élőkép visszanézést tesz lehetővé. Bár még kicsit magasabb árkategóriába tartozik, de ha valaki hosszú évekre szeretne ingatlanához egy megbízható digitális kamera megfigyelőrendszert kiépíteni, mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy egy egyszeri kicsit magasabb összegű befektetéssel mindez elérhető a részére.