Kamera rendszer olcsón, szerelve, távoli betekintéssel elérhető

Az elektronikus vagyonvédelmi berendezések között egyre több kedvező ajánlat közül választhatunk már, amennyiben szeretnénk otthonunkat, ingatlanunkat megvédeni. A biztonságtechnika piacán már nem csak lakásriasztók találhatók akciós ajánlatokkal, hanem egyre több hirdetéssel találkozhatunk, ahol a vagyonvédelmi szolgáltatók ajánlataiban kamera rendszer olcsón elérhető teljes kiépítéssel és távoli eléréssel.

Kamera rendszer olcsón és amit ezért kapunk!

Számtalan internetes kupon oldalon és a nagyobb áruházak reklámújságaiban találkozhatunk már pár tízezer forintért „komplett kamera rendszer olcsón” ajánlattal. Azonban a kedvező áron kívül vajon mennyit tudunk arról, hogy mit takarnak ezek az ajánlatok? Miért van az, hogy mindeközben a vagyonvédelmi szolgáltatóknál egy hasonló darabszámú eszközökkel összeállított megfigyelőrendszer kiépítéssel együtt akár a triplájába is kerülhet számunkra.

A „vedd és vidd” kamera rendszer olcsón akciós ajánlatoknál leginkább akkor ütközünk falakba, mikor az eladótól megpróbálunk akár műszaki tanácsot kérni a megfigyelőnk összeprogramozásával kapcsolatosan, vagy ép kiderül, hogy az előre összeállított csomag nem megfelelően szolgálja ki az igényeinket. Ilyen akadályok lehetnek, hogy a kamerák látószöge nem fedi le azt a területet, amit mi szeretnénk látni. Vagy éppenséggel az előre legyártott 10-20 m-es csatlakozókkal felszerelt kábel nem elég hosszú. Ilyenkor a kereskedő széttárja a kezét, hiszen a csomag ezt tartalmazta és nem többet. Nem beszélve arról, hogy az esetek 99%-ában a rögzítéshez szükséges merevlemezt külön kell a kamerákhoz megvásárolni. Ez 10-20ezer forintos plusz költséget jelent még.

Kamera rendszer olcsón és amit ezért kapunk!

Tehát van egy kamera rendszer olcsón, ami további plusz kiadásokat igényel, de még mindig nem került felszerelésre az ingatlanunkhoz. Ilyenkor két lehetőségünk van. Felszereljük mi magunk, amivel ugyan további kiadásokat spórolhatunk meg, de időt és tudást kell befektetnünk a megfigyelőrendszerbe. Amennyiben érzünk magunkban kellő műszaki tudást ez akár nem is jelenthet problémát. Amit azonban érdemes észben tartani, hogy egy rosszul elvégzett bekötéssel, vagy szereléssel könnyen elveszíthetjük az eszközökre biztosított garanciát is. Hiszen a kereskedő csak arra fog garanciát biztosítani, ami nem szerelési hibából adódó meghibásodás. Ekkor tudatosodhat bennünk igazán, hogy miért is volt a kamera rendszer olcsón megvásárolható, hiszen a felelősség vállalást nem vásároltuk meg automatikusan az eszközökkel.

Másik lehetőség, hogy a megvásárolt eszközöket egy vagyonvédelemmel foglalkozó szakemberrel telepítettjük fel otthonunkba. Ennél a megoldásnál ismét kiadásunk keletkezhet, ami akár napi munkadíjat, vagy szerelési és programozási óradíjat jelent.

Kamera rendszer olcsón telepítve!

Találhatunk a piacon olyan vagyonvédelmi cégeket, ahol különböző kedvezményekkel a kamera rendszer olcsón megvásárolható már kiépítéssel együtt is. Ezeknél a rendszereknél a saját igényeinkhez igazítva kerül összeállításra az akciós megfigyelő. A kiépítést minden esetben szakember végzi el, aki segítségünkre lehet abban is, ha szeretnénk távolról is belenézni a kamera képekbe, hiszen a szükséges informatikai programozást is elvégzi. Ami viszont a legfontosabb tényező ezeknél a rendszereknél, hogy bármilyen problémánk adódik később a megfigyelővel garancia időn belül ingyenesen a helyszínen látja el a kiépítést végző cég a rendszer javítását.