Lakásriasztó árak alakulása a biztonságtechnika piacán

Mint minden más gazdasági területen, a biztonságtechnika piacán is különböző árakkal találkozhatunk. Ez a lakásriasztó árak esetén is különböző eltéréseket mutat. Hiszen más-más technológiai összeállításnál és a különböző gyártók eszközeinél is egyedi díjakkal kell számolnunk. A versenyhelyzet kialakítása érdekében természetesen találhatunk akciós rendszereket és némi eltérést. De általában ugyanarra a csomagra és szolgáltatásra hasonló árakat kapunk a cégektől.

Mégis mi befolyásolja a lakásriasztó árak alakulását?

Amikor vagyonvédelmi rendszer kialakításában gondolkodunk ingatlanunknál általában az egyik befolyásoló szempont a kiépítési, megvalósítási költség lesz. Természetes ilyenkor a konkrét elképzeléseink alapján keresgélünk a piacon és különböző szolgáltatóktól kérünk árajánlatokat akár eszközökre, akár rendszer kiépítésre. Bár a cégek különböző akciókat és kedvezményeket nyújtanak leendő ügyfeleik részére, de lényeges eltérés a lakásriasztó árak esetén csak a kapcsolt szolgáltatások megrendelésével és a csomagok összeállításával érhető el.

Lakásriasztó árak kapcsolt szolgáltatással

A cégek a riasztórendszer megvásárlásánál különböző kedvezményeket tudnak biztosítani ügyfeleiknek, amennyiben távfelügyeleti szolgáltatással együtt kérik a védelmi rendszert. Ez akár több tízezer forintot is jelenthet a lakásriasztó árak egyszeri kiépítési díjából. Bár ennek a 0-24 órás felügyeleti szolgáltatásnak havidíj vonzata van, ami szintén eltérő lehet annak függvényében, hogy kivonuló járőrszolgáltatással, vagy anélkül vesszük igénybe. De ezen felül, hogy olcsóbban juthatunk hozzá az ingatlanunk védelmi berendezéséhez, a távfelügyelet mindenképp egy pluszt jelent a fokozott biztonság érdekében.

Teljesen más a helyzet a helyileg szirénázó, vagy saját telefonra átjelző rendszerek esetén. Itt a lakásriasztó árak már egy magasabb összegű egyszeri kiadást jelentenek. Hiszen ezeknél a rendszereknél a kiépítést végző cég, vagy személy csak a munkadíj csökkentésével tud nagyobb kedvezményt biztosítani. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, az ilyen fajta csökkentésnél mindenképp számolni kell azzal, hogy a teljesen leminimalizált munkadíjnál az elvégzett munka lesz összecsapva. Illetve a telepítést végző személyt később nehezen, esetleg egyáltalán nem tudjuk majd elérni bármilyen felmerülő kérdés, probléma esetén.

Technológia tényezők a lakásriasztó árak változására
Pár évvel ezelőtt még kisebb eltérések voltak egy-egy cég kivitelezési árai között, azonban a vezeték nélküli, rádiós biztonsági rendszerek megjelenésével, már nem csak a kiegészítőszolgáltatások befolyásolhatják a végső lakásriasztó árak alakulását, hanem a kiépítési módozat is. Ez főleg a nagyobb ingatlanok, családi házak esetén tapasztalható.

Mivel egy nagyobb érzékelő darabszámmal rendelkező riasztó esetén könnyen előfordulhat, hogy a vezetékes kialakításnál a kábelezésére akár több napot is kell számolni, mely ezáltal jelentősen befolyásolja a lakásriasztó árak végső összegét, ezen belül is a munkadíjat. Míg a rádiós, vezeték nélküli kialakításnál nagyobb darabszám esetén is könnyen és gyorsan összehangolható a teljes védelmi rendszer.