GSM riasztó szett népszerű betörésvédelmi rendszer

Az ingatlan betörések száma még mindig igen magas hazánkban. Magyarországon megközelítőleg minden kétszázadik ingatlanba próbálnak meg betörni évente. Első olvasatra magasnak tűnő arány, mégsem számít kiemelkedőnek. De ahhoz mindenképp elegendő, hogy gondoljunk a saját ingatlanunk védelmére is. Ehhez nem is kell különösebben nagy kiadásokat eszközölnünk, hiszen a megbízható, átjelzésre is képes GSM riasztó szett már igen kedvező áron elérhető a szolgáltatóknál.

Lakásvásárlás alkalmával sok tényezőt figyelembe veszünk és csak ez után hozunk döntést, hogy melyikben is szeretnénk eltölteni mindennapjainkat. Ilyen tényező lehet a közlekedés, a környék hangulata, valamint befolyásolhat még minket a közbiztonság is. Amennyiben az ingatlan már rendelkezik vagyonvédelmi rendszerrel egyszerűbb a dolgunk. Napjainkban az ingatlan tulajdonosok már előre tekintőbbek és ezért gondoskodnak az értékek biztonságáról riasztó-, és kamera rendszeres védelemmel. A riasztórendszerek között is már különböző lehetőségeket találhatunk. Ezek a rendszerek lehetnek vezetékes és rádiós kiépítésűek. Azonban azt is érdemes tudni, hogy a helyileg szirénázó lakásriasztók kevésbé nyújtanak biztonságot, ezért fontos az átjelzés is. Erre nyújt megoldást a GSM riasztó szett.

GSM riasztó szett otthoni, vagy céges felhasználásra

Néhány éve még külön átjelzőre volt szükség a riasztóknál a távoli kommunikáció biztosítására. Ma már viszont különböző gyártók termékei között is megtalálható a GSM riasztó szett. Ezeknél a védelmi rendszereknél közvetlenül a riasztó központi paneljére van ráépítve a GSM átjelző, így a tökéletes működéshez már csak egy SIM kártya szükséges.

A GSM riasztó szett hasonló elven működik, mint a vezetékes kommunikátorral kialakított riasztórendszer Azzal a különbséggel, hogy ezeknél a biztonsági rendszereknél nincs szükség vezetékes telefonvonalra az átjelzéshez. Itt a riasztási kommunikáció minden esetben egy beépített átjelző modulon keresztül történik. Ezzel a GSM riasztó szett átjelzésének szabotálása nagymértékben kivédésre kerül.

A GSM riasztó szett is többféle módon alkalmazható. Egyrészt képessé válik a rendszer egy 0-24 órás távfelügyeleti szolgálattal történő kommunikálásra. Ezáltal bármikor történik behatolás az ingatlanba azonnali riasztást jelez a felügyeleti központ felé. Ahol a diszpécser az ügyféllel előre kötött megállapodás szerint intézkedik az értesítésről, vagy járőr helyszínre küldéséről.

A GSM riasztó szett másik lehetősége a kétirányú kommunikáció. Ez általában opcionális lehetőség a védelmi rendszernél. A kétirányú kommunikációval az ingatlan tulajdonosának lehetősége van állapotot lekérdezni, vagy távolról ki-be kapcsolni a rendszert. Mindezt egy SMS üzenettel vagy hívás indítással.

A biztonsági piacon, távfelügyeletes, vagy önálló átjelzésű GSM riasztó szett esetén különböző rendszerek között választhatunk. Amire viszont érdemes figyelmet fordítani, hogy az optimális védelem biztosítása végett rendelkezzen a rendszer a szükséges minősítésekkel.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’GSM alarm system working’]