GSM riasztó az emelt szintű védekezés betörések ellen

Ki nem vágyott és álmodott még egy nyugodt, biztonságos életről?! Szinte mindannyiunk életében az egyik legfontosabb dolog a személyes biztonságunk és a szeretteink, vagyontárgyaink védelme. Azonban ezt az élet sosem nyújtja tálcán és ingyen számunkra. Nem beszélve arról, hogy a mai kor közbiztonságát és bűnözési statisztikáit elnézve már a szerencsénkben is egyre kevésbé bízhatunk. Ezért kénytelenek vagyunk tenni azért, hogy ez a biztonság megvalósuljon. Mechanikus és elektronikus védelmi rendszereket építünk ki otthonunkban, ingatlanunkba. Biztonsági zár, biztonsági ajtó, GSM riasztó kamerás megfigyelő kerül felszerelésre.

Már egyre több ingatlan kerül védelem alá, még a beköltözés előtt. Ezek elsősorban mechanikus védelmet jelentenek, de számos esetben a nagyobb megnyugvást nyújtó elektronikus rendszer is megtalálható. A behatolásjelző rendszerek között kedvelt védelmi megoldás a GSM riasztó. A modern GSM riasztó már nem csak helyileg jelez egy betörés esetén, hanem jelzést is küld. Ennek köszönhetően, valamint a GPRS működési elv miatt mind népszerűbb lett a hagyományos riasztóval szemben.

Azok akik védelmi rendszerben gondolkodnak, már nem csak egy alap biztonságot szeretnének otthonukba, ingatlanukba. Hanem egy minél összetettebb és biztonságosabb rendszert. A GSM riasztó ezen feltételeknek teljes mértékben eleget tudnak tenni. Hiszen a biztonsági rendszer önmagában nem csak a helyi funkciókat képes ellátni, mint érzékelés, riasztás. Az összetettségének köszönhetően a központhoz építve egy GSM/GPRS átjelző is található, ami a jelzés továbbítását biztosítja. Legyen szó akár 0-24 órás távfelügyelet felé történő átjelzésről, vagy ép a tulajdonos telefonos értesítéséről.

GSM riasztó vagy hagyományos központ?

Ritkán bízunk meg az újdonságokban. Nincs ez másként a GSM riasztó esetén sem. Hiszen annyiszor hallottuk már, hogy a 2 az 1-ben termékek kevésbé jók, mint az egy dologra specifikáltak. Azonban a történelem már többször is bebizonyította ennek az ellenkezőjét. A GSM riasztó esetén sincs ez másként. Hiszen itt csak annyi a különbség, hogy a riasztó központba közvetlenül beleintegrálták az átjelzőt is. Ezzel nem csak helyet tudunk spórolni kiépítés alkalmával, hanem költséget is. Hiszen nincs szükség külön szerkezet legyártására, amely plusz kiadást jelentene, mind a gyártónak, mint pedig a felhasználónak.

Közismert dolog, hogy a riasztórendszerek elterjedésével – legyen szó autó-, vagy lakásriasztóról – egyre kevesebben reagálnak a szirénázásra. Ezért egyre fontosabb, hogy a biztonsági rendszer ne csak helyileg szóljon, hanem értesítsen is. Ez történhet 0-24 órás távfelügyeletre, vagy az ingatlan tulajdonos saját mobiltelefonjára Ma már egyébként nagyon kevés az a vagyonvédelmi rendszer, ahol nem alkalmaznak valamilyen módon átjelzést.

A GSM riasztó alkalmazásával az átjelzés automatikusan történik. Ezért nem csak egy védelmi rendszert alakíthatunk ki, hanem magasabb biztonsági szintet is. Mivel ezek a rendszerek nem csak akkor értesítenek, ha betörés van. De bizonyos rendszerességgel (napi 1x, vagy 1-4 órán) tesztelik a teljes rendszer működését. Így ha a rendszerben rejtett hiba jelentkezik nem fordulhat elő, hogy erről csak egy betörés alkalmával szerezzünk tudomást.