Gépjárművédelem technológia megoldások az autótolvajok ellen

Szerencsére napjainkban már nem csak az ingatlanunk védelmére fordítunk figyelmet, hanem a személygépjárművekre is. Ez nem csak azért lehetséges, mert egyre többet áldozunk egy új autóra, hanem azért is, mert a megszerzett javainkat igyekszünk magunk mellett tudni. Természetesen ezalatt azt értjük, hogy megvásárlás után próbálunk valamilyen formában a gépjárművédelem eszközére is pénzt áldozni.

Statisztikai adatokkal támasztották alá, hogy évente több ezer személygépjármű kerül eltulajdonításra Magyarország területén. Ezek többsége nagy értékű autó, azonban a középkategóriás „tucat” autók is közkedvelt célpontok. A gépjárművédelem megoldása így nem csak a drága autóknál merül fel kérdésként. Azonban bármilyen megoldást is válasszunk érdemes tudni, hogy ezek az eszközök csak akkor igazán hatékonyak, ha komplexen kerülnek kialakításra.

Önmagában egy autóriasztó – legyen az gyári beépítésű, vagy utólagosan beszerelt – a rutinosabb tolvajoknak nem jelent akadályt. Igaz ez az indításgátlókra vagy váltó- kormányzárakra is. De nem jelent teljes védelmet a műholdas autóvédelem sem önmagában. A valós gépjárművédelem ettől sokkal összetettebb.

Amikor egy új gépjárművet vásárolunk az egyik fontos kérdés, hogy riasztórendszer található-e az autóban. A modern gépjárművekben természetesen már gyárilag beszerelésre kerül egy alap riasztó De ha használt gépkocsit vásárolunk, akkor is szempontként vesszük figyelemben a riasztó meglétét. A riasztó megléte olykor már megnyugvást tud adni számunkra, hogy védve van a tulajdonunk. Azonban kevesen gondolunk ettől tovább, hogy nagyjából ezek a riasztórendszerek annyit jelentenek, mintha otthon minden egyéb védelem nélkül kulcsra zárnánk a bejárati ajtót. Csakúgy, mint a lakásunknál bezárt ajtó, az autóba épített riasztó sem ad védelmet a tolvajokkal szemben. A gépjárművédelem valójában ezeknél az autóknál, legyen az személy-, vagy teherautó nem került megoldásra.

Gépjárművédelem és a megoldások

Természetesen csakúgy, mint a biztonságtechnika más területein a gépjárművédelem esetén is többféle megoldást kínálnak a szolgáltatók az autótulajdonosoknak. A rablásgátlóktól (gyári, vagy utólagosan beszerelt) kezdve az indításgátlókig, blokkolókig és a műholdas autóvédelemig igen tág körben találhatunk eszközöket. Ezekkel az rendszerekkel nem csak a lopásokat tudjuk megakadályozni, hanem számos más funkcióval egészíthetjük ki a szolgáltatást. Elmondhatjuk, hogy a gépjárművédelem nem csak a eltulajdonítás ellen véd, hanem sok hasznos információt is kaphatunk a segítségével.

A szolgáltatók termékei között különböző csomagokat találhatunk már gépjárművédelem kapcsán. A szolgáltatás függvényében természetesen a beruházási és fenntartási költségek is különbözőek lehetnek. Ezért a végső védelem kiválasztása mellett mindenképp érdemes részletesen tájékozódni.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Car theft caught on tape’]