Digitális kamera tökéletes megfigyelés a biztonságért

A vagyonvédelem területén számtalan lehetőségünk adódik már, hogy biztonság alá helyezzük értékeinket és szeretteinket. Különösen igaz ez már az ingatlanok esetén. Hiszen a mechanikus védelem mellett többféle lehetőség közül választhatunk már az elektronikus berendezések között is. A lakásriasztó rendszerek mellett egyre kedveltebb biztonsági megoldás lett a digitális kamera megfigyelőrendszer. Persze ezek az eszközök nem csak ingatlanvédelemben adnak segítséget. A közterületeken, közutakon is igen hatékonyan jelen vannak a biztonságunk érdekében.

A CCTV, azaz zártláncú video megfigyelők mind inkább teret hódítanak a vagyonvédelemben. Ezek a kamerás megfigyelők már nem csak az ingatlanbetörések csökkenését segítik. Hanem más személy és vagyon ellen elkövetett bűncselekmények felderítésében is jelentős szerepet játszanak.

Egyre többször hallhatjuk a híradásokban, hogy a helyszínen kiépített biztonsági kamera felvételei alapján keresik az elkövetőket. Vagy pedig az általuk rögzített felvételek segítettek a hatóságoknak elfogni az illetőt. Persze ehhez nagymértékben hozzájárul az is, hogy az analóg megfigyelőket felváltották a digitális kamera rendszerek.

Digitális kamera technológiák a vagyonvédelemben

A modern nagy felbontással rendelkező megfigyelőrendszereknél eltérő technológiákkal találkozhatunk. Hiszen a magas több megapixeles felbontás nem csak egyféle digitális kamera eszközt jelöl. Ezen belül a gyártók különböző technológiával készítik a biztonsági rendszer eszközeit. Ilyen technológia lehet, az IP, HD-TVI és a mára igen kedvelt AHD.

IP digitális kamera
A nagy felbontás területén úttörő szerepet játszott az IP technológia. Ezeknél a biztonsági kameráknál találkozhattunk először tökéletes, részletgazdag képi megjelenítéssel. Eleinte az 1 és 2 Mpx jelent meg kereskedelmi forgalomban. Bár mind a mai napig vannak még hátrányai. Ilyen a kiépítéshez szükséges informatikai szaktudás igénye, valamint a kábelezési mód. Az IP digitális kamera rendszerbe történő kötése csakis kizárólag hálózati kábellel lehetséges. Ezért egy régebbi analóg rendszer cseréje esetén könnyen előfordulhat, hogy a teljes megfigyelőt újra kell kábelezni. Bár egyre inkább teret hódítanak más technológiák, de természetesen mind a mai napig elérhető ez a fajta digitális kamera.

HD-TVI digitális kamera
Ez a technológia már a prémium minőséget képviseli, mely könnyen kiépíthető bármilyen helyszínen. Nagyobb távolságok megfigyelésénél is tökéletes képet tud biztosítani. Nagy előnye, hogy nyilt szabvánnyal rendelkezik. Így akár egy régebbi analóg rendszerrel is könnyedén kombinálható. Hazánkban elérhetőek már megfizethető áron akár 2K minőségben is ezek a kamerák.

AHD digitális kamera
A legújabb fejlesztésű kamerák az AHD technológiával készülnek. Csakúgy mint az IP és a HD-TVI megfigyelőknél itt is elérhetőek már a 3 és 4 Megapixeles eszközök. Felhasználóbarát rendszer kiépítést teszi lehetővé, könnyű kezelhetőséggel és kedvező árral.

Kapcsolódó videók