Betörésvédelem amikor már a megelőzésre is gondolunk

Ma már nem újdonság, ha a reggeli hírekben azt halljuk, hogy valahol újabb rablás vagy betörés történt. Hiszen az érdektelenségünk és a megváltozott gazdasági helyzetek miatt egyre több alkalommal követnek el ilyen bűncselekményeket. Ilyenkor az elkövetők vagyoni kárt, vagy rosszabb esetben személyi sérülést is okozhat.

A betörésvédelem sokszor sajnos az ilyen esetekben már csak utólag kerül a figyelem központjába. Azonban érdemes tudni, hogy a bejelentésre kerülő bűnügyi statisztikák alapján az elmúlt években átlagosan 30 percenként történik ingatlanbetörés.

A társadalom bizonyos rétegei ezeknél a bűncselekményeknél a gyors pénzkeresetet látják. Vagy csak a létfenntartás miatt könnyebben nyúlnak törvénytelen eszközökhöz és lépnek át bizonyos szabályokat. Az ingatlanbetörések és rablások száma sajnálatos módon egyre nagyobb számban fordulnak elő hazánkba is.

A legtöbbször ezen személyek veszélyérzet és mérlegelés nélkül, gyakran saját és mások testi épségét is képesek kockára tenni. Ezért a betörésvédelem szempontjából a megelőzés és elővigyázatosság a legfontosabb a magán és céges ingatlanok esetében is.

Betörésvédelem, ami megoldást nyújt!

Mechanikus védelemről beszélünk akkor, amikor biztonsági zárral és reteszekkel ellátott bejárati ajtók és ablakok kerülnek felszerelésre. Vagy az ablakokat megerősített üveggel látjuk el, és az ingatlan külső felületére rácsokat szerelünk a bejutási pontokhoz. Ez a mechanikus betörésvédelem már egy alap biztonsági szintet képes nyújtani bármelyik ingatlan esetén.

A betörésvédelem megelőző szerepének másik nagy lehetősége a mechanikus rendszer kiegészítése elektronikus védelmi eszközökkel. Sokrétű betörésvédelem esetén egyformán beszélünk mechanikus és elektronikus védelemről is. Azonban külön-külön is már elindulhatunk egyfajta biztonság kialakításában.

Az elektronikus vagyonvédelem rendszerei ingatlanok esetén elsősorban a lakásriasztók és kamerás megfigyelők. Ezek egyaránt alkalmasak akár ingatlanon kívüli, vagy belüli védelemre. Ezek az elektronikus betörésvédelem eszközök már erősebb elrettentő tulajdonsággal bírnak. Hiszen itt fokozottabb az esély a lebukásra.

Sajnos azonban ezen komplex védelmi berendezések sem adhatnak 100%-os védelmet és így is megtörténhet az ingatlanba a behatolás. Az elszántabb betörőket, rablókat nem tudjuk feltartóztatni. Azonban semmiképpen nem érdemes elfelejteni, hogy a megerősített betörésvédelem jelentősen csökkentheti a keletkező károk mértékét.

Ahogyan azt hallhatjuk is a betöréseket legtöbbször a nyílászárók felfeszítésével és rongálással követik el. Ezért fontos a „héjvédelem” megerősítése. Valamint a távoli felügyelet. Ezzel akadályozhatjuk a betörő munkáját és növelhetjük a lebukás és elfogás esélyét.

A betörésvédelem területén sok szolgáltatók, céget és kereskedést találhatunk Magyarországon. Akár az interneten keresztül is ahol több lehetőséget felkínálva segíteni tudnak nekünk a megfelelő rendszer megtalálásában.

Viszont arra mindenképp érdemes odafigyelni, hogy a gyakran kedvező és olcsó eszközök nem feltétlenül rendelkeznek a megfelelő minősítésekkel. Ezért funkcióját tekintve közel sem biztos, hogy a valós igényeinket ki tudja elégíteni. Tehát érdemes már a tervezési szakaszban szakember segítségét igénybe venni a betörésvédelem kialakításánál.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Security system protection’]