Beltéri kamera az ingatlanon belüli értékeink védelméért

A riasztórendszerek mellett egyre több helyen kerül ma már kiépítésre videó megfigyelőrendszer. Ezek a vagyonvédelmi eszközök már nem csak bizonyos bűncselekmények elkerülésére és felderítésére nyújt hathatós megoldást, hanem számtalan ügyben akár magáningatlanok, vagy irodák, üzletek esetén is hatékony védelmi rendszerként tud működni a beltéri kamera által történő megfigyelés.

A beltéri kamera által történő megfigyelés elsődlegesen még mindig a lopások felderítésében nyújt segítséget, különösen igaz ez a kereskedelmi ingatlanok esetén. Ezzel kapcsolatosan sajnos elmondható, hogy nem is annyira a vásárló az, aki ellen irányul a megfigyelőkamerás védelem, hanem számtalan példa mutatja, gyakran az üzletek alkalmazottja az, aki a tulajdonosnak a kárt okozza az áru, vagy napi bevétel lopásának elkövetésével.

Sok olyan videó felvétellel találkozhatunk az internetet böngészve, ahol a beltéri kamera leplezett le egy-egy bolti lopást, vagy más ingatlanon belüli bűncselekményt. Persze találkozhatunk olyan felvételekkel is, amik inkább viccesek, viszont ezek a rendszerek elsődlegesen valóban a bűnesetek felderítésében és megelőzésében adnak a felhasználónak segítséget.

Beltéri kamera a vagyonvédelemben

A beltéri kamera esztétikai kialakításából adódóan sokkal inkább alkalmazkodik az ingatlan belső berendezési tárgyaihoz és dizájnjához, így a tokozását tekintve legtöbbször félgömb alakú műanyag burkolatban kerülnek elhelyezésre. Speciális esetekben, ha az ingatlantulajdonosa szeretné, hogy „láthatatlan”, észrevétlen maradjon a megfigyelőrendszere, választhat a rejtett tokozású beltéri kamera eszközök között is. Ezekben az esetekben gyakran riasztórendszer mozgásérzékelő házban, vagy füstérzékelő burkolatában kerülnek beépítésre az objektívek és a kamera belső szerkezete, mellyel már egyszerűen elterelhető a figyelem arról, hogy az ingatlanon belül megfigyelés történik. Kialakításukat tekintve csak és kizárólag fedett helyiségben szerelhetőek, mivel a külső időjárási viszonyok, mint eső, erős szél, hideg meghibásodást okozhatnak ezeknél a kameráknál.

Kiépítés tekintetében a legtöbbször üzlethelyiségek ki és bejövő vásárlói forgalmát, valamint az árukészlet és kassza, pénztár megfigyelését szolgálják, de napjainkban már magánszemélyek is egyre nagyobb számban használják az otthoni események megfigyelésére, legyen szó akár gyerek felügyeletről, idős hozzátartozó egészségügyi állapotának ellenőrzésről, vagy háztartási alkalmazott ellenőrzéséről.

A beltéri kamera esetén is, akár csak a kültéri megfigyelőrendszereknél már távoli hozzáféréssel is elérhetőek ezek a rendszerek. Amennyiben internetes elérhetőséget biztosítunk a felszerelés helyszínén a rendszernek, minden különösebb gond nélkül, ha távol is tartózkodunk az ingatlanról bármikor okostelefonon, tableten, vagy számítógépen keresztül elérhetjük a rögzítőt és be tekinthetünk az élőképbe, vagy visszanézhetünk régebbi eseményeket.