A vagyonvédelmi rendszerek területén is már számos lehetőség közül választhatunk otthonunk, céges ingatlanunk védelme szempontjából. Jelenleg az elektronikus biztonsági rendszerek között is különböző választási lehetőséget biztosítanak a szolgáltatók. Az általánosan alkalmazott riasztórendszer és kamerás megfigyelő mellett már megtalálhatóak a modern ujjlenyomat olvasó beléptetők is. Napjainkban már egyre inkább terjed a felhasználók körében a biometrikus, személyre szabott védelem kialakítása.

Ujjlenyomat olvasó a modern vagyonvédelemben

Ujjlenyomat olvasó magánszemélyek otthonában

Biztonságtechnika, ami már nem csak egy fogalom a szótárunkban és mindennapjainkban!

Maga az ujjlenyomat olvasó rendszer nem is annyira számít már újdonságnak. Hiszen jó pár éve a nagyobb cégeknél és közintézményeknél megtalálható ez a biztonsági megoldás. Azonban az utóbbi években akár már a magánszemélyek is használhatják ingatlanuk biztonságosabbá tétele céljából. Az ujjlenyomat olvasó leginkább beléptető rendszerekbe integrálva található meg. Azonban nem csak kifejezetten beléptetés céljából használhatjuk. Riasztórendszerrel összekapcsolva akár az ingatlan védelmi rendszerének gyors ki-be kapcsolását is vezérelhetjük. Természetesen maga az ujjlenyomat olvasó nem helyettesíti teljes mértékben a kezelő felületet. De az ingatlanba történő gyors ki-belépés esetén hasznos segítség lehet. Mivel az ujjlenyomat olvasó egyetlen érintésével azonnal élesíthetjük a védelmi rendszerünket. Magába az olvasóba több ujjlenyomat minta is felvihető. Így akár a család bármelyik tagja könnyen és gyorsan kezelheti a védelmi rendszert anélkül, hogy kódokat kellene megjegyezni.

Ujjlenyomat olvasó cégeknél, vállalkozásoknál

Ez az eszköz a vállalkozás életét és tevékenységét is nagyban segítheti. Hiszen alkalmazásával időt, pénzt és energiát spórolhatnak meg. Maga a biometrikus azonosító beléptető rendszerrel kombinálva akár munkaidő nyilvántartásra is alkalmazható. Ma már rengeteg újítást kaptak ezek az eszközök. Szoftveresen beépítésre kerültek munkaidő nyilvántartó programok is. Melyek kompatibilisek egyéb adatbázisokkal, így gyorsan és egyszerűen számon tudják vele tartani a dolgozók munkaidejét és termelését. Nagy segítség lehet akár bérszámfejtés alkalmával is.

Kis cégektől kezdve a nagyobb létszámú és magasabb biztonságot megkövetelő létesítményekig találhatunk megfelelő rendszereket. Ma már a modernebb olvasóknál az sem lehet akadály, ha némileg változik az egyén bőrredő lenyomata. Az olvasó használat közben folyamatosan frissíti az algoritmusát. Így pontosítja, tökéletesíti a személyazonosítást. Azonban fontos megjegyezni, hogy a modern olvasók nem képet tárolnak, hanem úgynevezett minuta pontokat. Így használatukkal személyiségi jogok nem sérülhetnek.

A beléptetőrendszereknél találhatunk kombinált eszközöket is. Melyeket nem csak ujjlenyomattal kezelhetünk, hanem akár proxy kártyával, vagy/és kóddal is vezérelhetünk.