Tapasztalatok

Az elmúlt időszakban többször is lehetett hallani olyan ingatlanbetörésről, ahol nagy értékű rablás történt. Előfordult, hogy az ingatlan riasztórendszerrel és távfelügyelettel volt ellátva, viszont a jelzés átvitel vezetékes telefonvonalon történt. Ezt a gyengeséget használták ki az elkövetők! Mivel a telefonvezeték elvágásával semlegesítették az átjelzést és szabotálhatták a szolgáltató értesítését.

A hasonló esetek elkerülése végett érdemes elolvasni az átjelzés biztonságosabbá tételére vonatkozó ismertetőnket és ajánlásainkat!

A lakásriasztók egy része csak vezetékes kapcsolt vonalon (vezetékes telefonon) továbbítja jelzéseit a távfelügyelet felé. A vezetékes telefonvonalak kábele nagy többségben könnyen elvágható, szabotálható. Ilyen esetben az elektronikus védelmi rendszer még helyi riasztóként működhet, de a távfelügyeletre már nem tud jelzést küldeni. Hiszen a telefonvezeték elvágásával megszakad az egyetlen adatátviteli mód is.

Továbbá kapcsolt vonalon „életjel tesztet” a riasztórendszerek csak naponta egyszer, azaz 24 óránként küldenek. Így annak megszakadásáról a távfelügyelet csak akkor szerez tudomást, mikor a soron következő jelzés elmarad. Ezért az ilyen módú átjelzésnél nagyobb veszélynek van kitéve az ingatlan. Mit is jelent ez pontosan?! Azt, hogy rossz esetben akár 24 órán keresztül is távfelügyelet nélkül maradhat az ingatlan! Amennyiben a telefon vezetéket az ellenőrző jelentést követően rövid időn belül vágják el.

A telefonszolgáltatók által csomagban (kábel TV, internet, vezetékes telefon) kínált „alternatív” vezetékes telefonvonalak általában nem megfelelőek a riasztórendszerek jelzésátvitelére. Többek között azért, mert ezek szünetmentességét ritkán, vagy egyáltalán nem biztosítják. Ez annyit jelent, hogy a telefonszolgáltatóst biztosító készülék (konverter) a védett ingatlanban kap áramellátást. Így áramszünet esetén a telefonvonal nem működik.

A vezetékes átjelzés hátrányainak kiküszöbölésére készített GPRS átjelzőt, már egyre több távfelügyeletes ügyfél használja elégedetten!

A vezetékes telefonvonal hátrányai riasztórendszerek esetén:

 • Szabotálható

  Általában könnyen szabotálható, elvágható kábel.

 • Áramszünet

  A szolgáltató által biztosított vonalak egy része áramszünet esetén nem működik.

 • Teszt elmaradás

  A telefon vezeték elvágását a távfelügyelet csak a tesztjelzés elmaradásakor észleli. Ami a teszt küldés sűrűségétől függően akár 24 órás elmaradást is jelenthet.

A GSM/GPRS modulos átjelzés előnyei riasztórendszerek esetén:

 • Nehezen szabotálható

  Nehezebben szabotálható! Valamint a vezetékes átjelzéssel együtt alkalmazva megkettőzi az átviteli lehetőséget és ezzel a biztonságot is.

 • Gyakori életjel

  A GSM modul és a távfelügyelet közötti ellenőrző kapcsolat a átlagosnál lényegesen gyakrabban, 4 óránként, 1 óránként, vagy akár 5 percenként is biztosított, az igényelt szolgáltatás függvényében.

 • Vonalhiba jelzés

  Párhuzamos átjelzés esetén a GSM modul képes jelezni a vezetékes telefonvonal hibáját.

 • Saját tápellátás

  A riasztóközpontokhoz hasonlóan – áramszünet esetén saját akkumulátorról kap tápellátást. Ezért az áramszünetet, és az akkumulátor merülését is tudja a távfelügyelet felé jelezni.

 • Élettartam garancia

  A GSM modul működőképességét a szerződés időtartama alatt a távfelügyeleti szolgáltató biztosítja. Tehát elmondható, hogy az eszköz gyakorlatilag örökös garanciával rendelkezik.

 • Ingyenes átjelző

  Kedvező feltételekkel lehet hozzájutni a szolgáltatóknál. Havidíja pedig a kapcsolt vonali átjelzéshez viszonyítva (csekély felárral) nem csak az előfizetési díjat, de a forgalmi költségeket is tartalmazza!

Árajánlat biztonságtechnikai rendszerre

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most!

Az árajánlat ingyenes és kötelezettség mentes.