Egyre több ingatlannál találkozhatunk ma már kiépített riasztórendszerrel. Ezek a rendszerek a legtöbb esetben már 24 órás távfelügyelet Budapest területén és egyéb városokban is felé vannak átjeleztetve, mellyel nagymértékben fokozhatjuk a védelmi megoldásunkat. Hiszen ma már egy helyileg szirénázó lakásriasztó esetén igen csekély az esélye annak, hogy bárki is foglalkozna a védelmi rendszerünk jelzéseivel.

Azonban elmondható, hogy azok a rendszerek melyek felügyeleti szolgáltató felé jeleznek nagymértékben biztonságosabbak, mint a helyileg szirénázó rendszerek. Nagyon sok esetben megoldott már, hogy a riasztás esetén a szolgáltató járőrt is indít a helyszínre, így egészen biztosan megoldott az intézkedés egy-egy riasztás alkalmával. A távfelügyelet Budapest területén kívül még számos más településen is elérhető kivonuló járőrszolgáltatással. Ilyen lehet például a távfelügyelet Érd településen, vagy a távfelügyelet Debrecen, Miskolc területén és még megannyi ismert és kevésbé ismert települést felsorolhatunk.

Távfelügyelet Budapest és a távfelügyelet Érd területén kivonuló szolgáltatással!

Ma már a 24 órás felügyeleti szolgáltatást nem csak értesítéses szolgáltatással vehetjük igénybe, hanem egyre több településen megoldott a kivonuló járőrszolgáltatás a felügyeleti cégeknél. Többek között a távfelügyelet Érd területén is biztosítja ügyfelei részére a kivonuló járőrszolgáltatást. Egy riasztás alkalmával az ilyen esetekben a szolgáltató mindamellett, hogy az ingatlan tulajdonosát, vagy az általa megbízott személyt a riasztórendszer jelzés beérkezése után telefonon azonnal értesíti kivonuló járőrt is indít a helyszínre, aki ellenőrizni tudja a jelzés valódiságát. Valamit behatolás esetén a járőr egyrészt megpróbálja feltartóztatni az illetéktelen behatolót, amennyiben még a helyszínen éri és megteszi a szükséges intézkedéseket (értesíti a hatóságokat, illetve biztosítja a ingatlan területét a tulajdonos megérkezéséig).

Nagyon sok szolgáltató esetén, akik országos lefedettséggel dolgoznak és ahol megoldott a kivonuló szolgáltatás nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vállalt időintervallumon belül ki is érkezzen a riasztás helyszínére a járőr. A távfelügyelet Budapest, Érd, Budaörs, Debrecen, Miskolc, Gödöllő és más településeken is, ezért több járőrt és autót alkalmaz ezen feladatok ellátására. Így, ha az egyik ügyfélnél riasztás történik nem fordulhat elő, hogy a következő riasztásra már nem tudnak újabb járőrt kiküldeni.

Amennyiben mégis előfordul, hogy a szerződésben vállalt maximális időn belül nem történik meg az intézkedés és a járőr nem jelenik meg a riasztás helyszínén a távfelügyelet kártérítési felelősséget vállal az ügyfelek felé, ha mégis betörés történik az ingatlanba.