A vagyonvédelmi rendszerek között még mindig igen népszerű a lakásriasztóval történő ingatlan védelem. Mint magánszemélyek, mint cégek esetén kedvező lehetőségekkel elérhetővé vált a riasztó szerelés. A közbiztonság statisztikáinak figyelembe vételével elmondhatjuk, hogy az ingatlanunk és értékeink már csak védelem mellett lehet biztonságban.

Riasztó szerelés, de mikor?

Az elmúlt években az ingatlanbetöréses lopások száma megugrott hazánkban is. Nem csak a fővárosi lakásoknál, de a vidéki ingatlanoknál sem lehetünk már teljes mértékben biztonságban. A riasztó szerelés ezért szinte elkerülhetetlenné vált. Ma már a lakott és használt ingatlanok nagy százalékánál kialakításra kerül valamilyen védelmi berendezés. Ezt közvetlenül ingatlan vásárlás után, vagy egy felújítás alkalmával érdemes kialakítani. Bár a riasztó szerelés ma már nem jelent nagy rombolási munkálatokat. Hiszen a vezetékes rendszerek mellett egyre inkább kedvelt megoldás lett a rádiós védelem kialakítása is.

Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó szerelés

Azokban az ingatlanokban, ahol a villanyszerelési munkálatok során kialakításra került a vagyonvédelmi rendszer hálózata is, érdemes a vezetékes rendszert választani. Azonban sok ingatlan esetén az építkezés során fel sem merül a védelem kialakítása. Ennek számtalan oka lehet. Az egyik, hogy nem az építést végző fogja használni az ingatlant, ezért a későbbi tulajdonosra bízza annak kialakítását. A másik pedig, hogy az ingatlan tulajdonos kezdetekben költség megszorítások miatt halasztja el a védelem kialakítását. Ezeknél a lakásoknál lehet tökéletes megoldás a vezeték nélküli, azaz rádiós riasztó szerelés.

Amit azonban a riasztó szerelés esetén érdemes megfontolni, hogy bármelyiket is válasszuk a kiépítésre kerülő rendszer MABISZ minősítéssel rendelkezzen. A biztosító társaságok azoknál az ingatlanoknál vállalnak magasabb összegű kártérítést egy betörés esetén, ahol minősített védelem került kialakításra. Ezért sem érdemes spórolni pár 10ezer forintot a biztonsági rendszerünkön. Hiszen amit az elején megspórolunk könnyen előfordulhat, hogy a végén fizetjük meg!

Riasztó szerelés kedvező árakon

Ma már a vagyonvédelmi szolgáltatók különböző akciókkal és kedvezményekkel próbálják leendő ügyfeleiket meggyőzni a biztonsági rendszer fontosságáról. Az interneten keresgélve, vagy egyéb média felületeken meghirdetve találhatunk akár 0,- forintért is rendszereket. A szerelés végső összege nagymértékben függ a kért szolgáltatásoktól és a rendszer összetételétől, nagyságától. Plusz szolgáltatás lehet a 0-24 órás felügyelet. Ma már a különböző gyártó termékei között nincs akkora árkülönbség. Így bármelyik rendszert is válasszuk az jelentősen nem fogja befolyásolni a kiépítési árat.