Megfigyelő kamera a méltán népszerű biztonsági megoldás

A vagyonvédelmi rendszerek esetén már többféle megoldás közül választhatunk amennyiben szeretnénk biztonságban tudni otthonunkat, ingatlanunkat. Épp ezért ma már egyre több magáningatlannál láthatunk kiépített megfigyelő kamera rendszereket. Hiszen a kezdeti magas árak jelentős mértékben csökkentek az elmúlt évek folyamán. Nem beszélve arról, hogy a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően már nem csak kedvezőbb áron juthatunk hozzá ezekhez a rendszerekhez, hanem mind tökéletesebb felbontással rendelkeznek a jelenleg használatos digitális megfigyelő kamera eszközök.

Miért oly népszerű a digitális megfigyelő kamera?

Nagyon sok ingatlannál találhatunk elektronikus védelmi berendezést. Ezek többsége lakásriasztó rendszer, mely ingatlan betörés alkalmával szirénázik a helyszínen. Illetve értesítést küld telefonunkra, vagy az ilyen esetekre szakosodott felügyelet felé. Hosszú éveken keresztül ezek a védelmi berendezések kielégítő biztonságot nyújtottak otthonunknak. Azonban a megfigyelő kamera rendszerek elterjedésével már lehetőségünk adódik egy fokozott biztonsági megoldás kialakítására is igen kedvező áron.

A megfigyelő kamera jellemzően értesítést nem küld (bár bizonyos esetekben e-mail értesítést tud továbbítani) a tulajdonos számára betörés, vagy lopás esetén. De képes rögzíteni és tárolni a helyszíni eseményeket. Mely felvételek később egy bizonyítási eljárás során hatékony segítséget tudnak nyújtani az elkövető azonosításában és elfogásában.

Gyakran hallani, hogy egy betörési helyszínelés alkalmával a hatóságok megpróbálnak a környező ingatlanok biztonsági rendszereinek a felvételeiből információt nyerni és a tulajdonos figyelmét is felhívják a megfigyelő kamera hatékonyságára és előnyeire.

Mitől hatékony a megfigyelő kamera?

A betörések, lopások elkövetői nagyon ritkán lépnek be úgy egy ingatlan területére, hogy előtte ne térképeznék fel a helyszín adottságait. Ezért is lehet különösen hasznos a megfigyelő kamera, hiszen nem csak az éppen zajló eseményeket tudjuk megtekinteni, hanem előző történéseket is vissza tudunk nézni, akár több napra visszamenőleg is. Persze azt azért érdemes tudni, hogy a felvételek tárolási idejét szigorú jogszabályokhoz köti a törvény.

Tehát elmondható, hogy egy bűncselekmény megtörténte előtt a legtöbb esetben, már szerepelhet a biztonsági rendszerünk felvételei között a feltételezett elkövető.

Megfigyelő kamera HD és Full HD felbontással kedvező áron!

Jelenleg a vagyonvédelem piacán egyre kedvezőbb áron elérhetőek a kiváló felbontással rendelkező biztonsági kamerák. Melyek részletgazdag felvételekkel, és kiváló képminőséggel szolgálnak az ingatlan tulajdonosok számára. Ma már nem kell attól tartania egyetlen felhasználónak sem, hogy egy-egy kép kinagyítása alkalmával kikockázódik a megfigyelt személy arca, hiszen a digitális felbontásnak köszönhetően nagyítás esetén is egy részletes, tökéletes képet kapunk vissza.