Egyre nagyobb igény mutatkozik már napjainkban a rejtett kamerák által történő terület megfigyelésre, hiszen néhány alkalommal nem egy külső személy által elkövetett bűncselekmény miatt van szükség a biztonsági kamerás megfigyelésre, hanem pont egy belső alkalmazott, hozzátartozó miatt. Ezekben az esetekben a normál, hagyományos kamerák nem mindig nyújtják a kiépíteni kívánt megfigyelővel szemben támasztott igényeket. A bolti lopások elterjedésével, legyen szó akár saját alkalmazott által elkövetett lopásról, vagy vásárló által elkövetett lopásról minden esetben érzékenyen érintheti az üzlet tulajdonosát.

Amennyiben ezek a lopások huzamosabb ideig folytatódnak nem ritkán több százezres kárt okozhatnak az üzlet tulajdonosának a tolvajok. Normál esetben már egy egyszerű beltéri kamera kiépítése is elrettentő tud lenni ezek ellen a bűncselekmények ellen, ám ha szeretnénk nem csak elrettenteni a tolvajt, hanem tetten is érni, érdemes egy rejtett kamerák által üzemeltetett megfigyelőrendszerben gondolkodni. Így rövid időn belül számíthatunk arra, hogy a teljes rendszer kiépítési költsége megtérül, és még „plusz” bevételt is generál az üzletünkben azzal, hogy kevesebb lopás fog történni.

Nem beszélve arról, hogy a kereskedelemben akár pénzbeli, akár az árukészletet illetően a legnagyobb hiányokat nem a bolti szarkák okozzák, hanem sajnos bármennyire is nehezünkre esik bevallani, de saját alkalmazottaink. Ez a hiány gyakran nem csak az üzlet tulajdonosának bevételét csökkentheti, hanem a dolgozók közötti morált is rombolhatja, hiszen számtalan esetben ezt a bevétel csökkenést a többi becsületes alkalmazottnak kell megtérítenie leltár alkalmával. Bár ez korántsem mondható a munkáltató részéről korrekt dolognak, de sajnálatos módon az üzlet tulajdonosának sok esetben nincs más lehetősége a dolgozók közötti nagyobb odafigyelés elérésére. Ha ezt a problémát szeretnénk elkerülni és az ilyen lopásokat a későbbiekben megakadályozni, szükségünk lesz bizonyíték erejű képi, valamint hangfelvételre. Ezt egy jó minőségű rejtett kamerák által felszerelt megfigyelő rendszerrel gyorsan el tudjuk érni.

Számos oka lehet még a rejtett kamerák felhasználásának

Az előzőekben említett kereskedelmi hiány csökkentésén kívül más területen is hasznos segítséget nyújthatnak számunkra a rejtett kamerák hétköznapjainkban. Ilyen területek lehetnek az otthonunk, irodánk, személygépjárművünk.

Otthonunkban a rejtett kamerák akár gyermekeink, hozzátartozóink távoli észrevétlen megfigyelését is lehetővé teszi. Így anélkül követhetjük nyomon az ingatlanon belüli tevékenységet, hogy azzal feszélyeznénk az otthon tartózkodókat. Gyakran egy családon belül elkövetett bűncselekményt a legkönnyebben egy ilyen felvétellel tudunk alátámasztani a hatóságok felé.

Irodában a rejtett kamerák hasonlóan az üzleti megfigyeléshez segítséget nyújthatnak egy munkahelyi, vagy egy üzleti félreértés tisztázásában. Természetesen arra itt is nagyon kell figyelni, hogy hogyan és ki ellen használjuk fel a rejtett kamerák által rögzített felvételeket, hiszen a kamerás megfigyelés szabályai ebben az esetben is ugyanúgy érvényesek, ha még nem jobban.