A modern vagyonvédelmi megoldások között találhatunk olyan elektronikus rendszereket, melyek hatékony segítséget nyújthatnak mind magáningatlanoknál, mint pedig céges objektumoknál. A megfigyelő kamerák között is többféle lehetőség közül választhatunk. Legyen szó kültéri, vagy beltéri megfigyelésről különböző típusokat kínálnak a kereskedések. Kültérre találhatunk kompakt, boksz és dóm kivitelű megfigyelőket, míg beltéren általánosan a félgömb kialakítású dóm kamera a jellemző. De itt is kaphatunk más típust is. Ilyenek lehetnek a rejtett kamerák, amivel diszkrét megfigyelés valósítható meg.

Továbbá nem csak a diszkrétséget biztosítja a tulajdonos számára. Mivel az ilyen felszereltségű megfigyelőrendszernél az ismétlődő bűncselekményeket gyorsabban deríthetők fel. Gyakorta hallani, hogy a rejtett kamerák buktatták le az elkövetőt és hatékony segítséget nyújtottak a tulajdonosoknak.

Érdemes azokra az esetekre gondolni, mikor az üzlet tulajdonosa folyamatos áru vagy pénzhiányt tapasztal. Nehéz rájönni, hogy a vásárlók károsították meg, vagy épp az egyik alkalmazott. Ilyenkor építhetünk ki normál megfigyelő rendszert is, ami segít elfogni a bolti tolvajokat. De mi van akkor, ha ez a tolvaj és a saját alkalmazott!?

Ekkor lépnek színre a rejtett kamerák! Mivel pont az álcájuk miatt ezekkel az eszközökkel a renitens elkövetőben nem keltünk gyanút. Hiszen ugyanolyan töretlenséggel folytatja tovább nem kívánt tevékenységét.

Persze a rejtett kamerák nem csak üzletekben, boltokban nyújthatnak segítséget. Ugyanolyan hatékonyak irodákban, ahol szintén az alkalmazottak ellenőrzése a cél. De alkalmazhatjuk magánlakásokban is. Itt gyermek, vagy egyéb felügyeletet láthatnak el a rejtett kamerák. Anélkül, hogy a megfigyelt személy ismeretében lenne ennek.

Ilyen esetekről is egyre gyakrabban hallhattunk a médiában. Mikor a rejtett kamerák buktatták le a besurranó tolvajt, vagy a bébiszittert. Persze ezt a fajta megfigyelést is csak a megfelelő törvényi keretek betartásával üzemeltethetjük.

A rejtett kamerák árának változása

Az elmúlt néhány évben jelentős változások történtek a biztonsági megfigyelésben. Modernebb kamerák kerültek piacra, fejlettebb technológiával és alacsonyabb árakkal. Az igen magas rejtett kamera árak miatt kevés ingatlan tulajdonosnak adatott meg ez a fajta védelem régebben. Nehéz volt észrevétlen megfigyelést eszközölni az ingatlanon belül.

Mára viszont jelentősen csökkent a rejtett kamerák ár is, csakúgy mint az egyéb megfigyelő rendszereké. Az alacsonyabb előállítási költségek és a nagyobb darabszámú megrendelés tette lehetővé az olcsóbb eladást.

Bár még mindig van különbség a hagyományos és a rejtett kamerák ára között, de már közel sem akkora. Ezért egyre több ingatlannál alkalmazhatják már az ingatlantulajdonosok a láthatatlan megfigyelést.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Bulb camera’]