A kamerás megfigyelők elterjedésével és növekedésével, az ismertebb gyártók termékpalettáján is megtalálhatóak az új védelmi eszköz. Ezért nem csak a biztonságtechnikában jól ismert Hikvision, Techson Sony és Samsung gyártó terméke vált elérhetővé. Csakúgy mint a többi cég esetében kültéri-beltéri megfigyelésre egyaránt elérhető a Panasonic kamera is.

Az analóg biztonsági kameráknál is megtalálhatóak voltak már a Panasonic gyártó termékei. Később is igyekezett a cég lépést tartani a többi biztonsági rendszer gyártóval. Így Panasonic kamera szintén megtalálható a HD és full HD felbontással is, mind az AHD, mint pedig HD-TVI, IP technológiájú rendszerek esetén.

Panasonic kamera az intelligens otthonvédelem

A cég próbál az újításokban is megfelelő pozíciót elfoglalni. Ezért a pár éve Nubo terméknevet kapott kameráját a világ első 4G mobil megfigyelő eszközeként hirdette. A Nubo Panasonic kamera kompakt méreteivel könnyen elhelyezhető bárhol. Időjárás álló burkolatának köszönhetően pedig már kültéren is használhatjuk.

A mobil internetes hálózaton működő kamera újdonságnak számított. Ez volt az első a full-HD felbontással rendelkező (1080p) mobil megfigyelők között. Természetesen a tudáshoz és a kompaktsághoz mérten az ára igen borsos volt. Egy darab Nubo Panasonic kamera közel 300-350 euróba kerülhet. Amennyiben a megfigyelésen kívül a további adottságait is ki szeretnénk használni, plusz költségekkel kell még számolnunk.

Következtetésként elmondható, hogy a Nubo Panasonic kamera igen magas költségeket jelent a tulajdonosoknak. De ez mindenkinek a szubjektív döntése, hogy megéri-e ennyit kifizetni erre a megfigyelőre? Kétségtelen, hogy a Nubo kivételes megfigyelőeszköz, ami egy kiváló külsőt és belsőt takar. Számtalan technikai funkcióval és tudással, ami megfelel a legigényesebb intelligens otthon rendszernek.

Panasonic kamera széles látószöggel

Másik Panasonic kamera újdonság a széles látószöggel rendelkező megfigyelő rendszer. Ennél a kaputelefonként is üzemelő rendszernél lehetőség van az ingatlan kültéri megfigyelésére, valamint személy azonosítás utáni beengedésre. A rendszerhez 4 db rádiós kültéri kamera illeszthető. Ezek már nagy látószöggel rendelkeznek vízszintesen 170°, függőlegesen 115°. Éjjellátó funkcióját a ledes megvilágítás biztosítja.

Maguk a kamerák mozgásérzékelővel rendelkeznek, ezért fölösleges eseményeket nem rögzítenek. 24V tápellátásuknak köszönhetően könnyen illeszthetők az intelligens otthon rendszerbe. A beltéri egységeken mozgás esetén megjelenik a kültéri Panasonic kamera által továbbított kép. A rendszerhez további 6 db beltéri egység illeszthető, így akár belső biztonsági megfigyelőként is működtethető.

Az Intelligens Otthon részeként alkalmazott Panasonic kamera beltéri egységével mindig nyomon tudjuk követni, hogy mi történik a távollétünkben. Amennyiben a kamera mozgásérzékelője riasztást észlel a mobiltelefonunkra jelzést küld. A kamerába épített hangszórón keresztül pedig távolról is haza tudunk szólni. A beltéri kamera továbbá kiváló babafigyelő is. Éjjellátó funkciójának köszönhetően akár sötétben, éjszakai is figyelemmel kísérhetjük a szobában történő eseményeket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Panasonic CCTV’]