Mini HD kamera apróság csúcsminőséggel

Mint általában a legtöbb elektronikus kütyünél egyre kisebb és kisebb lesz maga a szerkezet. Nincs ez már másként a biztonságtechnikában használt védelmi eszközöknél sem. A kamerás megfigyelők esetén is a népszerűségi listán előkelő helyet foglal el a mini HD kamera, mely nem a méretével hódit elismerést, hanem a teljesítményével.

A mini HD kamera hasonlóan nagyobb társaihoz ugyanolyan kiváló minőségű felbontással és tudással bír, csak a külső burkolatát tekintve lett kisebb. Persze ez még közel sem jelenti azt, hogy árában is olcsóbb, mert sajnos a legtöbb kereskedőnél ezt a „diszkrét báj”-t plusz pénzért számolják.

Mini HD kamera alkalmazási területei

Bár a kisméretű és nagy felbontással bíró kamerákat már előszeretettel alkalmazzák a biztonságtechnikában is ingatlan tulajdonosok, mégis inkább elsődlegesen egyéb területeken használjuk. Ilyen felhasználási területek lehetnek a sportolásnál is használatos és az autós útvonalrögzítést is szolgáló mini HD kamera eszközök. Ezek a diszkrét kialakítású, kis méretű kamerák akár több megapixel felbontású (1080p) Full HD képeket, videókat tudnak már rögzíteni. A rögzítés általában egy belső SD kártyás memóriára történik, ezért érdemes azzal számolni, hogy minél magasabb minőségű felvételeket szeretnénk, annál nagyobb tárhely kapacitású tárolóra lesz szükségünk. Viszont a belső memória bővíthetősége még közel sem akkora, mint egy asztali digitális rögzítőé, ezért a hagyományos HD kamerákkal szemben, a mini HD kamera esetén nem beszélhetünk napok felvételeinek tárolásáról, csak rövidebb időszakokban gondolkodhatunk.

A másik lényeges szempont a környezeti használhatósága. Bár a sport kamerák esetén már elmondhatjuk, hogy a mini HD kamera rendelkezik esőálló, vízlepergető burkolattal. Azonban a legtöbb mini kamera esetén még pont az apró méretéből adódóan nem szerepel a gyártók elsődleges szempontjai közt az IP védelem, ezért leginkább száraz, páramentes és vízmentes környezetben tudjuk csak használni, így alkalmazásuk mindenképp beltéren javasolt.

Mini HD kamera a vagyonvédelemben

A biztonsági kamerás megfigyelők esetén ritkán találkozunk mini HD kamera eszközökkel kiépített rendszerrel, hiszen a fent említetteket is figyelembe véve ezen a területen még kevésbé ajánlott alkalmazásuk. Másrészt viszont itt is találhatunk olyan területeket, melyek bár nem szokványosak, de vagyon és életvédelem szempontjából hatásos segítséget nyújthatnak bizonyos esetekben.

A vagyonvédelemben használt mini HD kamera leginkább rejtett, vagy kémkameraként funkcionál. Azonban az ilyen események rögzítésének a felhasználásánál óvatosnak kell lennünk, mert könnyen előfordulhat, hogy a végén a bíróság előtt áldozatból vádlottá válunk.