Miért épp CMOS megfigyelő kamera?

Nem kérdéses, hogy a kamerák kapcsán óriási fejlődésnek lehettünk szemtanúi, s ez természetesen a megfigyelő kamera rendszerek kapcsán is igaz.

Amennyiben a megfigyelő kamera rendszerekről van szó, fontos tisztázni az adott igényeket, amelyek többfélék is lehetnek. Ezeknek az igényeknek különböző beállításokkal és tulajdonságokkal rendelkező kamerák tudnak megfelelni, azonban a közös bennük a CMOS rendszer, amely manapság már a legelterjedtebb. A biztonságtechnika kapcsán ugyanis kiemelt szerepet kap az energiatakarékos üzemmód, amire a CMOS technológia kiválóan alkalmas.

Nem csoda tehát, hogy ezt a megoldást használják a biztonságtechnikai célú kamerákban leggyakrabban, ugyanis megbízható, időtálló és kényelmes megoldást jelent! A CMOS (vagyis a Complementary Metal-Oxide Semiconductor) esetén egy fémoxid félvezető látja el a kép digitalizálási folyamatát, ami meglehetősen kis energia felhasználást eredményez. Ez több okból is fontos, de legfőképp azért, mert így a rendszer huzamosabb ideig is képes működni, viszonylag csekély mennyiségű energia felhasználásával és kis feszültség mellett.

Természetesen ezt a technológiát megtalálhatjuk egyéb területeken is, az azonban kétségtelen, hogy a megfigyelő kamera rendszerek terén kifejezetten nagy szerep jut a CMOS technológiának! Ugyanakkor fontos megemlítenünk, hogy ezek a kamerák, apró méretük mellett is képesek a nagy felbontású képek rögzítésére, így speciális helyzetekben is jól alkalmazhatóak.

Ha kérdései lennének a kamerák kapcsán, keressen minket elérhetőségeinken!