A biztonsági megoldások kibővülésével egyre több háznál kerül felszerelésre megfigyelő kamera. Már nem csak közterületek, iparterületek, hivatalok, bankok épületén kívüli és belüli események megfigyelését képesek ellátni. Hanem mind nagyobb számban találhatunk magántulajdonok külső és belső homlokzatán is biztonsági kamera rendszereket.

A csökkenő költségeknek köszönhetően egyre közkedveltebb vagyonvédelmi megoldás lett a biztonsági kamera. Jó néhány megfigyelő kamera fajtát és típust találhatunk a biztonsági piacon különböző minőségben és kedvezménnyel. Ezzel a szolgáltatók koránt sem könnyítik meg a választásunkat. Akkor mégis melyik rendszer lenne számunkra a legmegfelelőbb?! Természetesen nagyon fontos szerepet játszik a biztonsági rendszer kiválasztásánál maga az ár. De ez mellett ugyanilyen fontos a rendszerben rejlő tudás és a minőség és megfelelőség is. Ezért is érdemes a végső kiválasztás előtt egy szakember véleményét kikérni és tanácsait meghallgatni.

Akciós megfigyelő kamera

Több akciós megfigyelő kamera rendszert találhatunk webáruházakban az internetet böngészve, vagy kereskedésekben ahol gyakran kecsegtető árakkal találkozhatunk. Ezeknél a rendszereknél maga az ár általában csak az eszközök anyagköltségét tartalmazza. Magát a felszerelést és beüzemelést nekünk kell megcsinálni. Persze ettől függetlenül még jó alternatíva is lehet egy ilyen megfigyelő kamera szett. Ha érzünk magunkban kellő műszaki érzéket és hajlamot a rendszer felszerelésére és beüzemelésére. Ám itt számolnunk kell azzal, hogy bármilyen meghibásodás, vagy probléma jelentkezésénél a javítást és a felelősséget is magunknak kell megoldani. Ezért nem árt óvatosnak és átgondoltnak lenni egy ilyen vállalkozás esetén.

Vagyonvédelmi szolgáltatóknál már rengeteg esetben a kedvezményes árak a szerelés költségeit is tartalmazzák. Persze köztudott dolog, hogy ez magasabb kiadást jelent a pénztárcánk számára. Mivel ebben az esetben a szakember munkadíját is meg kell fizetnünk a megfigyelő kamera eszközei mellett. Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy meghibásodás, vagy probléma esetén nem kell azon agyalnunk, hogy mit is tegyünk. Mivel a biztonsági cégek az ilyen ügyekben nem csak a megfigyelő kamera eszközökre vállalják a garanciát. A kiépítés elvégzésével magára a munkára is garanciát biztosítanak. Nem beszélve arról, hogy egy bűncselekmény eshetőségével a ha a rendszeresen karbantartott megfigyelő kamera szerelési hibájából nem történik rögzítés. A kiépítést végző szolgáltatónak kell a felelősséget vállalnia. Míg a saját kezűleg elvégzett kiépítés esetén a biztosítók szakember hiánya miatt ritkán fizetnek kártérítést.

Napjainkban egyre inkább elterjedtek a HD és full HD felbontással rendelkező megfigyelő kamera rendszerek. Melyek a kedvező áruk mellett egy minőségi védelmet is nyújtanak. A részletgazdag és tűéles képminőségnek köszönhetően.