Napjainkban általános védelmi rendszernek számítanak már a lakásriasztók. Mivel a sajtóban és a hírekben is egyre többször hallhatjuk, hogy romlik a közbiztonság. Ezért mind inkább fontossá válik a kemény munkával megszerzett javaink védelme, csakúgy mint családtagjaink biztonsága. Nem érdemes addig várni a biztonsági rendszer kialakításával, amíg meg nem történik a baj! Már a önmagunk, szeretteink és otthonunk védelméről. Amennyiben pedig egy kész ingatlan megvásárlását tervezzük érdemes szintén gondoskodni a védelemről mielőtt véglegesen beköltöznénk új otthonunkba.

Bár sokszor halljuk, hogy az ingatlanunkban nincs olyan érték, amiért érdemes lenne betörni. De természetesen mindannyian tudjuk, hogy ritka az olyan betörés, ahol célzott szándékkal történik a behatolás. A lakásriasztók kialakítása ezért sem lehet elhanyagolható egyetlen ingatlannál sem.

Lakásriasztók nagy választékban!

Ma már többféle és különböző típusú riasztórendszert találhatunk ahhoz, hogy biztonságossá tegyük otthonunkat, irodánkat, vagy más ingatlanunkat. Azonban érdemes biztonsági szakember tanácsát kérni. Például, hogy a védelmi berendezések közül melyik megoldás nyújthatja számunkra a kellő biztonságot? Kiépítés szempontjából választhatunk vezetékes, vagy rádiós (vezeték nélküli), esetleg a kettő kombinációjából.

Vezetékes és rádiós eszközökkel rendelkező lakásriasztók:

  • PARADOX (SPECTRA, EVO, MAGELLAN) MABISZ minősített lakásriasztók. A kanadai gyártó termékei között egyaránt megtalálhatóak a vezetékes és rádiós eszközök is. Kedvelt a felhasználók körében, mivel hosszú évek óta, megbízható működést képvisel.
  • DSC minősített lakásriasztók: Szintén kanadai gyártmány, ahol a rádiós és vezetékes eszközök is megtalálhatóak. Magasabb árkategóriát képvisel, de megbízható működés jellemzi.
  • PYRONIX (Matrix család) minősített lakásriasztók. Angol gyártmány elektronikus védelmi rendszer. Hasonlóan az előzőekben említettekhez itt is megtalálhatón a vezetékes és rádiós eszközök.

Rádiós központtal és eszközökkel rendelkező lakásriasztók:

  • JABLOTRON (PROFI, OASIS, AZOR) Cseh gyártó terméke ez a minősített védelmi rendszer. A teljesen rádiós (vezeték nélküli) riasztó egyik ismert és kedvelt képviselője.

Amit mindenképp figyelembe kell még venni, hogy a riasztó rendszerek is, mint minden más elektronikus berendezés idővel elavulnak. De történhet olyan meghibásodás is (leginkább régebbi rendszerek esetén), mely szükségessé teszi a teljes rendszer cseréjét, vagy korszerűsítését.

Ezért ha új lakás vásárlásánál kiépített biztonsági rendszerrel együtt vásároljuk az ingatlant. Függetlenül attól, hogy mennyi ideje került kiépítésre érdemes szakemberrel átvizsgáltatni. Felmérni az állapotát, valamint napi életvitelünkhöz igazítani a lakásriasztók működését.

A riasztók esetén szintén érdemes átgondolni a fokozott védelmet nyújtó 0-24 órás felügyeleti szolgáltatást is. Hiszen a távfelügyelettel tökéletesíteni tudjuk a rendszer ellenőrzését és értékeink feletti védelmet is.