Több webáruházat is találhatunk az interneten, ahol komplett biztonsági rendszereket értékesítenek, nem csak kereskedések részére, hanem végfelhasználóknak is. Ezek a kamera szett csomagok gyakran minden szükséges elemet tartalmaznak, hogy a védelem teljes legyen. Amit az ingatlan tulajdonos vásárlás után saját maga szerelhet fel otthonában, vagy cégénél. Az ilyen webáruházakban a lakásriasztók mellett egyre népszerűbbek a biztonsági megfigyelő eszközei is. Mivel bizonyos esetekben még különösebb szaktudást sem igényel ezen rendszerek felszerelés.

Sokszor a kiskereskedelemmel foglalkozó webshopok a biztonsági kamera szett leírásában felhívja a vásárlók figyelmét a telefonos technikai támogatásra is. Ami persze csalogatóan hangzik a leendő tulajdonosok számára. Hiszen gyorsan és kedvező áron beszerezhető így a biztonsági rendszer. Majd később, utólag derül ki, hogy a megvásárolt kamera szett mégsem elégíti ki az igényeinket. Vagy a technikai segítségnyújtás gyakorta türelmet és rengeteg várakozást jelent.

Elmondható továbbá, hogy az értékesített biztonsági kamera szett eladása, csak addig érdeke az üzletnek, míg a terméket eladják a vásárlónak. De a technikai segítségnyújtás csak részben, vagy egyáltalán nem tud megvalósulni. Bár aki rendelkezik szűkséges elektronikai végzettséggel és műszaki érzékkel annak jellemzően nincs szüksége segítségre a beüzemeléshez.

Kamera szett különböző paraméterekkel

A szettben megvásárolható megfigyelőrendszerek jellemzően két csoportra oszthatók. Kültéri és beltéri megfigyelésre szánva. Attól függően, hogy milyen területet szeretnénk megfigyelni a rendszerrel a szettben található kamerák olyan kialakítással kerülnek bele. Hiszen míg a kültéri megfigyelők időjárás álló házzal rendelkeznek, addig a beltéri kamerák szimpla műanyag burkolattal. Ebből kifolyólag az árban is jelentkezik különbség. Mindenképp számolni kell azzal, hogy azonos darabszámnál egy kültéri kamera szett többe fog kerülni.

Digitális kamera szett fajtái

Talán a legismertebb digitális megfigyelő az IP technológián alapszik. Mivel az IP kamerák voltak az elsők, melyek már tökéletes képpel rendelkeztek. Itt jelent meg először a megapixel, nagy felbontás. Ennek köszönhetően már a távolabbi területek is megfigyelhetővé váltak. Anélkül, hogy képromlástól, vagy felismerhetetlen arcoktól kellett volna tartanunk.

Bár, ahogy az sejthető volt a digitális megfigyelésben sem tartott sokáig az IP technológia egyeduralma. Megjelentek a hasonlóan nagy felbontással rendelkező biztonsági megfigyelők is. Ilyenek a HD-TVI és a legújabb fejlesztésű AHD megfigyelők. Ezzel újabb versenyhelyzetet sikerült a forgalmazóknak kialakítaniuk. Ezzel a digitális technológiával készült kamera szett árait is nagymértékben csökkentették. Így a modern biztonsági megfigyelés a lakossági felhasználók számára is elérhetővé vált.

Napjainkban nem csak HD és Full HD felbontással érhetőek el a kamera szett eszközei, hiszen megérkeztek a legújabb 2K és 4K felbontású kamerák is!

 

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’4k CCTV’]