A biztonsági kamerák között már többféle lehetőség közül választhatunk. Legyen szó kültéri, vagy beltéri megfigyelésről különböző eszközöket is kínálnak a kereskedések értékeink és személyünk védelme érdekében. A kültéri térfigyelőknél találhatunk kompakt, boksz és dóm kivitelű megfigyelőket. A beltéri eszközöknél a legelterjedtebb a félgömb kialakítású dóm kamera. De természetesen itt is találhatunk más eszközöket is. Ilyen lehet a mini rejtett kamera, mellyel bármilyen ingatlan esetén diszkrét biztonsági megfigyelést valósíthatunk meg.

A mini rejtett kamera nem csak a diszkrétséget biztosítja az ingatlan tulajdonos számára. Az ilyen kialakítású biztonsági kamerával történő megfigyelésnél az ismétlődő bűncselekményeket gyorsabban lehet felderíteni. Gyakran hallhatunk olyan esetekről, ahol a mini rejtett kamera hatékony segítséget nyújtott a tulajdonosoknak.

Mini rejtett kamera szerepe a biztonságtechnikában

Gondoljunk csak azokra az esetekre, mikor egy üzlet tulajdonosa folyamatos áru vagy pénzhiányt tapasztal. Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy egy vásárló károsította meg az üzletet, vagy épp az alkalmazott. Természetesen szereltethet fel hagyományos megfigyelő kamerákat is a boltba, melyek segíthetnek elfogni az elszántabb bolti tolvajokat. De mit tegyünk a tolvaj alkalmazottakkal!?

Ilyenkor érdemes elgondolkodni a mini rejtett kamera kiépítésében. Hiszen pont a „láthatatlansága” miatt ezzel az eszközzel a renitens elkövetőben nem fogunk gyanút kelteni. Ezért jellemzően ugyanazzal az elánnal folytatja továbbra is nem kívánt tevékenységét. Persze nem csak üzletekben és boltokban lehet vagyonvédelmi megoldás. Hatékonyan szerepelhet irodákban szintén az alkalmazottak ellenőrzése céljából, persze csak a megfelelő törvényi keretek betartásával üzemeltetve. Valamint alkalmazható a mini rejtett kamera magánlakásokban is, ahol gyermek, vagy bébiszitter ellenőrzést láthat el anélkül, hogy a megfigyelt személy tudatában lenne a felügyeletnek. Ilyen esetekről is olvashattunk már, vagy hallhattunk a médiában. Mikor a nem megfelelő viselkedést tanúsító gyermekfelügyelőt a szülőknek ezzel a diszkrét megfigyelővel sikerült tetten érniük.

A vagyonvédelemben használatos mini rejtett kamera kialakítását tekintve egy normál biztonsági kamera belsejének felel meg. Egy apró elektronikus panelre rögzített objektívről van szó, mely minimális burkolatban található, így könnyen elrejthető. Akár álmennyezet fölé rejtve, vagy egy riasztórendszer mozgásérzékelő házában elrejtve. De számos lehetőséget kínálnak még a vagyonvédelmi szolgáltatók a rejtett megfigyeléshez. Amit azonban fontos tudni, hogy ezek az eszközök önálló képrögzítéssel nem rendelkeznek. A mini kamerát mindenképp csatlakoztatni kell egy különálló rögzítőegységhez, ahol a felvételek tárolása történhet.

A mini rejtett kamera ismert kémkamera néven is

Találhatunk a piacon olyan eszközöket, melyek távirányítónak, órának, vagy tollnak álcázva alkalmasak kép és hangfelvételt rögzíteni. Azonban érdemes tudni, hogy ezek a kémkamerák behatárolt méretű és idejű felvételeket tárolnak. Így vagyonvédelmi szempontból nem feltétlenül számítanak a legjobb megoldásnak. Nem beszélve arról, hogy az ilyen mini rejtett kamera eszköz által rögzített felvételek felhasználásával könnyen mi fizethetünk rá.