Kamera bérlés vagy vásárlás a biztonságunk érdekében?!

Napjainkban egyre több mindent kölcsönözhetünk már, ha nem szeretnénk végleges tulajdonosokká válni. De vajon igaz-e ez a biztonsági rendszereinkre is?! Számos elektromos berendezést már nem vásárolunk meg, hanem csak bizonyos időszakra kikölcsönözzük, vagy bérbe vesszük. Ez lehet személygépjármű, barkács felszerelés, de akár még egy ingatlan is. Ennek oka, hogy meghatározott időtartamig szeretnénk csak használni, majd ezután vissza adjuk az eredeti tulajdonosának. Ebből kiindulva gyakran felmerül a kérdés, hogy a biztonsági rendszer esetén lehetőség van-e kölcsönzésre. Ilyen lehet például a behatolásjelző, vagy megfigyelő kamera bérlés is.

Azonban arra már ritkábban gondolunk, hogy ez minden esetben jó ötlet-e? Hiszen igény biztosan lenne rá, de nem is ez a probléma. Hanem, hogy ezek az elektronikus berendezések igen személyre szabott jelleggel üzemelnek. A kölcsönözhető berendezések adott keretek között mozognak. S azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a szolgáltatások, termékek az esetek 99%-ában használt eszközök.

Kamera bérlés, vagy vásárlás, mi alapján válasszunk?

Bizonyos esetekben természetesen érdemesebb a bérlést választani. Ilyen lehet, ha már előre tudjuk, hogy csak időszakosan maradunk az ingatlanban. Ezért a belső berendezést és a biztonsági rendszert is inkább csak kölcsönözni szeretnénk. Ezek jellemzően kereskedelmi, vendéglátó egységek, irodák és egyéb szolgáltatási ingatlanok. Hiszen itt inkább előfordulhat, hogy bármilyen ok miatt helyszín változásra lesz szükség.

A kamera bérlés ezen esetekben kézenfekvő megoldásnak számít a védelem kialakítására. Mivel ilyenkor a megfigyelő rendszer az adott ingatlanra és a helyszín igényei alapján kerül felszerelésre. De a kamera bérlés ezekben az esetekben nem a kiépítést végző szolgáltatótól történik. Jellemzően közvetlenül az adott ingatlan tulajdonosától béreljük ilyenkor a biztonsági rendszerünket. Általában a kamera bérlés költsége ilyenkor az ingatlan bérleti díjába kerül elszámolásra.

Megeshet, hogy az adott ingatlannál még nincs felszerelve védelmi rendszer, ellenben szükségünk lenne biztonsági berendezésre. Érdemes ilyenkor bérlés előtt egyeztetni a tulajdonossal. Igényelhetjük, hogy a bérleti díj emelésével építtesse ki részünkre védelmi rendszert. Amelyet később az új bérlő számára is tud értéknövelő tényezőként prezentálni. Amennyiben ezt nem sikerül megbeszélni, kérhetjük. hogy engedélyezze mi alakítsunk ki megfigyelőrendszert. Természetesen ilyenkor a kamera bérlés helyett a tulajdonunkba kerül a rendszer és később költözés esetén tovább tudunk vinni. Ennek egyetlen negatívuma, hogy a biztonsági rendszerek általában vezetékes kiépítésűek. Így elkerülhetetlen némi rombolás a le- és felszerelésük alkalmával. Ezért is jobb ilyen esetekben a kamera bérlés közvetlenül az ingatlan tulajdonosától.

Kamera bérlés helyett inkább vásárlás!

Saját ingatlan esetén viszont a kamera bérlés helyett mindenképp érdemes inkább a vásárlás mellett dönteni. Az ingóságaink és szeretteink megóvása érdekében sokkal inkább érdemes megvásárolni egy teljesen új védelmi rendszert. Mivel a kamera bérlés esetén könnyen megeshet, hogy használt, rejtett hibával rendelkező termék kerül a tulajdonunkba. Ilyenkor a szolgáltató már csak kis időre, vagy egyáltalán nem vállal garanciát. Nem beszélve arról, hogy a szolgáltatók már igen kedvező árakkal és akciókkal kínálják az új, magas felbontással rendelkező megfigyelő rendszereket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’CCTV thief’]