Kamera bérlés, mikor a biztonságot kölcsönbe vesszük

Napjainkban egyre inkább fordul elő, hogy bizonyos műszaki cikkeket nem véglegesen vásárolunk meg, hanem csak kölcsönzünk. Legyen az egy gépjármű, vagy háztartási eszköz (takarítógép, videokamera, nagyobb elektronikus szerszámok). Ez az igény mindinkább kezd jelentkezni a vagyonvédelem, biztonságtechnika területén is. Nem csak cégek esetén keresett ez a fajta megoldás, hogy bérléssel szeretnének biztonsági rendszert. Már a magánszemélyek körében is gyakran fordul elő. Azonban érdemes átgondolni, hogy ezen a területen valóban jó dolog-e a kölcsönzés, bérlés. Legyen az riasztórendszer vagy kamera bérlés.

Kamera bérlés

Természetesen vannak olyan esetek, amikor valóban csak meghatározott időszakra lenne szükség kamera bérlés igénybevételére. Ez előfordulhat egy ideiglenesen kibérelt ingatlan esetén. Ha pontosan tudjuk, hogy rövid ideig – maximum 1 éves időtartamra – lenne szükség biztonsági rendszerre. Ilyenkor a berendezési tárgyakat is csak lízingeljük, vagy béreljük. Tehát felmerül a kérdés, hogy a biztonsági rendszert miért ne tennénk?! Ezek leginkább üzletekben, bárokban, vagy szórakozóhelyeken fordulnak elő. Hiszen előfordulhat, hogy bizonyos időn belül helyszín változás lesz, ami a hely forgalmából adódik.

A kamera bérlés ebben az esetben teljesen természetes dolog. De érdemes tudni, hogy a kamera bérlés ilyen esetben nem a kiépítést végző cégtől történik, hanem az ingatlan tulajdonosától. Aki már előre megvásárolta és kiépítette a helyszínen a biztonsági megfigyelőt.

De adódhat úgy is, hogy biztonsági rendszer nélkül veszünk ki egy ingatlant. Ellenben nem szeretnénk egy olyanra beruházni, melyről tudjuk, hogy fix kiépítése miatt, rövid távon bírjuk csak kihasználni. Itt szintén az ingatlan tulajdonossal érdemes egyezkedni. Tőle kérhetjük, hogy a bérleti díjba építse be a kamera bérlés költségét. Felhívva rá a figyelmét, hogy ezt később a következő bérlőnél is értéknövelő tényezőként értékesíti.

Kamera bérlés lehetőségei Magyarországon

Jelenleg hazánkban még nem annyira általános és jellemző, hogy a vagyonvédelmi szolgáltatók bérbe adják rendszereiket. Tehát a kamera bérlés sem számít egy elterjedt szolgáltatásnak. Nem nagyon találhatunk olyan biztonságtechnikai céget, melynek szolgáltatásai között ez szerepelne. Ennek több oka is van. Egyik, hogy ezek a vagyonvédelmi rendszerek jellemzően egyedi igényeket elégítenek ki. Ezért más-más ügyfélnél különbözőek lehetnek a rendszerrel szemben támasztott igények, követelmények.

A másik ok, hogy nem sok cég foglalkozik kamera bérlés szolgáltatással az az, hogy a biztonságtechnika egy igen kényes kérdés. Nem beszélve a garanciális és felelősség vállalási kérdésekről. Egy használt termék esetén senki nem tudja biztosítani ugyanazokat a feltételeket, mint a teljesen új, gyári rendszereknél. A használt termék meghibásodása esetén főleg a felhasználói hibáknál, nehezen bizonyítható, hogy kinek a vétségéből történt. Gondoljunk csak a használt autók megvásárlása után előjövő hibákra.

Tehát bármilyen védelmi rendszert is szeretnénk személyünk és értékeink megóvására, kamera bérlés helyett inkább válasszuk a vásárlást. Számos akciós szett ajánlatot találhatunk már a szolgáltatók kínálatában.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’biztonsági kamera rablás’]