IP kamerák az akciós áron elérhető megfigyelők

A mind nagyobb számban megtalálható biztonsági megfigyelők között még mindig előkelő helyen szerepelnek az IP kamerák kereslet szempontjából. Az analóg rendszerek után megjelenő digitális megfigyelőknél az IP eszközök voltak azok, melyek először kiszolgálták a magasabb igényeket.

Samsung kamera elképesztő tulajdonságokkal

Ezek az eszközök már lényegesen magasabb felbontással rendelkeztek az analóg kamerákhoz képest. Így egy részletgazdagabb, élesebb képű biztonsági megfigyelés vált elérhető az ingatlantulajdonosok számára. Az első HD és Full HD felbontással rendelkező kamerák az IP technológiára épültek. Ezek egyaránt alkalmasak voltak mind otthoni, mint ipari környezetben megbízható vagyonvédelmi rendszernek.

IP kamerák 1 Mpixeltől 5 Mpixelig

Legyen szó akár kültéri, akár beltéri vagyonvédelemről egyaránt találhatunk olyan nagy felbontású kamerát, mely képes kiszolgálni a feléje támasztott követelményeket. Azonban a magas felbontásban rejlő tudást sokszor félre is értelmezzük. Hiszen a részletgazdag, éles képet biztosító IP kamerák még nem egyenlőek a filmekben látható „MacGyver kamerákkal”. Hiszen az, hogy egy biztonsági rendszer milyen távolságra és mekkora látószögben képes ellátni nem csak a kamera felbontásától függ. Ez igaz az IP rendszerekre is!

Infra kamera

Az analóg rendszerekkel szemben azonban az IP kamerák már HD felbontásnál is lényegesen többet láttatnak. Mivel az analóg rendszereknél a maximális képfelbontás 960×575 (0,6Megapixel). Addig az IP kamerák esetén a minimális is eléri az 1280×720 (1Megapixel) felbontást. Ezáltal ugyanazzal az objektív beállítással is sokkal nagyobb területet tudunk megfigyelni, mint szélességben, mint magasságban. Nem beszélve arról, hogy a digitális megfigyelőknél már nincs szükség nagyobb szintű képtömörítésre jelátvitelnél. Ami szintén jelentős mértékben ronthatja visszanézésnél a kép minőségét.

IP kamerák plusz tudással

Az IP kamerák esetén beszélhetünk még plusz tudásról is. Mivel az IP kamerák esetén lehetőség van opcionálisan olyan igényeket is kielégíteni, amit esetleg más technológiánál nem találunk meg.
Ilyen lehet:

  • ONVIF támogatás: Az ONVIF szabvány lehetővé teszi, hogy egy rendszeren belül más-más gyártó eszközei, szoftverei kompatibilisek legyenek egymással. Viszont ez csak akkor működhet, ha minden termék támogatja az ONVIF szabványt.
  • PoE technológia: Ezen technológiát alkalmazva nincs szükség külön tápellátásra az IP kamerák kiépítési helyszínén. Lehetőség van arra, hogy magán a hálózati kábelen (UTP, FTP) keresztül kapják az áramot a kamerák.
  • Memóriakártyás rögzítés: Amennyiben nincs szükségünk nagyobb méretű felvételek tárolására lehetőség van arra, hogy SD kártyára történjen a rögzítés. Ebben az esetben a kameraházban lévő foglalatba helyezhetünk el egy memóriakártyát, melyre a felvételek kerülnek.
  • Saját IP cím: Természetesen a gyártó technológiából kiindulva, ezek az IP kamerák önállóan is képesek működni. Eléréséhez nincs szükség külön rögzítőegységre. Saját IP címe alapján hálózatra csatlakoztatva, akár közvetlenül is elérhető okostelefonról, vagy számítógépről.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=”IP CAMERA”]

[ad_searchyt search=”IP CCTV”]


[ad_searchyt search=”IP camera sample”]

Információ