Hibrid riasztó a közkedvelt vagyonvédelmi rendszer

Mindenki számára fontos kell, hogy legyen az ingatlan és család védelme, ezért próbálunk is tenni a mind biztonságosabb otthon kialakításáért. A jelenlegi bűnügyi statisztikai adatok sem nyújtanak kellő megnyugtatást számunkra azzal kapcsolatosan, hogy figyelmen kívül tudjuk hagyni, fontos a védelmi rendszer kialakítása otthonunkban, üzletünkben, irodánkban. A hibrid riasztó rendszer erre nyújt egy gyorsan és esztétikusan kiépíthető, kedvező árú védelmet.

Az elektronikus vagyonvédelem tárházában számtalan lehetőség közül választhatunk amennyiben egy jól működő és megbízható biztonsági rendszert szeretnénk kiépíttetni. Természetesen ezek közül akár kombinálhatjuk is a különböző rendszereket, legyen az riasztó, vagy kamerás megfigyelő. Kültéri, vagy beltéri megoldás, esetleg együtt a kettő. A riasztórendszereken belül is lehetőségünk adódik egy esztétikus, mégis kedvező rendszer kialakítására, ezt a hibrid riasztó teszi számunkra elérhetővé.

Hibrid riasztó és ami mögötte van

Az elektronikus vagyonvédelemben, ma már a riasztórendszerünkön belül is kombinálhatjuk a vezetékes és rádiós védelmet. A legtöbb minősítéssel rendelkező és ismert gyártó (DSC, PARADOX, PYRONIX, JABLOTRON) termékei között megtalálhatóak már a hibrid riasztó eszközök.

A hibrid riasztó lényege, hogy egy költséghatékony rendszeren belül esztétikus kiépítéssel alakítsuk ki ingatlanunkban a biztonsági megoldását. Ennek keretén belül egy vezetékes riasztóközponthoz csatlakoztatjuk a területek védelmére használatos rádiós mozgás és nyitás érzékelőket. A hibrid riasztó rendszer jelentése, hogy a vezetékes és rádiós eszközöket összekapcsolva egy biztonságos komplex vagyonvédelmi megoldás kerüljön felszerelésre az ingatlanba.

Ma már a nagyobb gyártók termékei között mindnél megtalálhatóak ezen rendszer kialakításához a megfelelő eszközök. A Paradox riasztónál lehetőség van arra, hogy a vezetékes Spectra központhoz a Magellán termékcsalád eszközeit csatlakoztassuk. Ugyanez igaz a Pyronix vezetékes központok esetén is, Elmes rádiós érzékelőkkel és a Dsc biztonsági eszközöknél is mód van a hibrid riasztó kialakítására. Talán az egyetlen különbség a Jablotron rendszereknél lehet, ám ennél a riasztónál is kapcsolhatunk a rádiós központhoz meglévő vezetékes érzékelőket.

A hibrid riasztó jó választás lehet olyan ingatlanok esetén, ahol a vezetékezés nem megoldható rejtett (padlástér) módon, vagy pedig az érzékelők nem fix helyre kerülnek felszerelésre, azonban a költségeket is keretek közé kell sorolni. A hibrid riasztórendszer esetén jelentős összegeket spórolhatunk meg a kiépítés munkadíjából, amennyiben nagyobb darabszámú eszközökkel szeretnénk a vagyonvédelmi rendszert kialakítani. Hiszen a vezetékezés kialakításán időt és költségeket csökkenthetünk. Nem beszélve arról, hogy a hibrid riasztó kiépítésével esztétikailag sem romboljuk az ingatlan belső kialakítását, mivel ennél a szerelési módozatnál nincs szükség arra, hogy a központi egységtől minden egyes érzékelőhöz vezetékezni, kábel csatornázni kelljen.