A vagyonvédelemben használatos eszközök között egyre több alkalommal találkozhatunk már kamerás megfigyelő rendszerekkel is, legyen szó akár kereskedelmi, irodai, vagy magáncélú felhasználásról. Ezen belül is mind gyakrabban kerülnek kiépítésre a kiváló minőséget biztosító HD beltéri kamera eszközök, melyek lehetővé teszik az ingatlan tulajdonosok számára, hogy gyorsan megtérüljön az az összeg, amit a biztonsági rendszer kialakítására befektetnek.

Számtalan esetben hallhatunk olyan bűncselekményekről, melyek vagyon ellen elkövetett ingatlanbetörésekről szólnak. Természetesen ezen bűnesetek megelőzésére építhetünk ki elektronikus riasztórendszert, melynek sok esetben visszatartó ereje lehet és meglétével csökkenthetőek az okozott károk mértéke, de a HD beltéri kamera rendszeres védelemmel kiegészítve további biztonságot is teremthetünk ezekben az épületekben. Hiszen egy jó minőségben rögzített felvétellel könnyen felismerhetővé válhat az elkövető, így gyorsan és hatékonyan segíthetjük a rendőrség és az ügyészég munkáját.

HD beltéri kamera felhasználási területei

Természetesen a HD beltéri kamera hasonlóan más belső vagyonvédelmi kamerákhoz szinte bárhol hatékony biztonsági eszköz lehet. Amennyiben nem csak elrettentésként szeretnénk a megfigyelést, hanem minőségi rögzített képet is szeretnénk a megfigyelőrendszerhez, a HD beltéri kamera már ezt az igényünket is képes kielégíteni. Legyen szó akár nappali, akár éjszakai betekintésről, rögzítésről részletgazdag, minőségi felvételeket biztosít már ez a vagyonvédelmi megfigyelőrendszer.

Elsődleges felhasználási területei a HD beltéri kamera rendszernek leginkább még mindig a kereskedelemben van. Üzletek, éttermek, szórakozóhelyek belső környezetében hatékony védelmi megoldás lehet a lopások (legyen az vendég, vásárló, vagy alkalmazott által végrehajtott) felderítésében, bizonyításában. Vagy pénztár és kassza figyelés esetén a fizetési viták rendezésénél is jelentős segítséget nyújthat.

A HD beltéri kamera minőség tekintetében már digitális több megapixeles felbontással rendelkezik.
Ezért az analóg kamerákkal szemben sokkal nagyobb területet, nagyobb részletességgel képes figyelemmel kísérni. Egy-egy kép kinagyítása alkalmával sem kell tartani képromlástól, pixelesedéstől, ezért akár egy a kamerától távolabb tartózkodó személy tevékenysége és kiléte is könnyebben azonosítható ránagyítás, zoomolás esetén.

A HD beltéri kamera eszközei kiépítési költségek tekintetében szinte alig jelent magasabb ráfordítást, mint a hagyományos analóg rendszereké, köszönhetően a mind nagyobb darabszámú felhasználásuknak, és technikai fejlesztéseknek. Ezért sem érdemes nagy kompromisszumokat kötni a biztonsági megfigyelőrendszer választása esetén, hiszen az egyszeri magasabb ráfordítással, amely egy teljes biztonsági megfigyelő esetén pár 10 ezer forintban mérhető, nagyon gyorsan visszaforgathatja a tulajdonos részére a beszerzési árat megtakarítási árba.

A HD beltéri kamera megtalálható már különböző típusokban, legyen az AHD, IP, HD-SDI, vagy HD-TVI rendszeren belüli eszköz.