GSM riasztó a modern és megbízható vagyonvédelmi megoldás

Ma már elmondható, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítunk értékeink védelmére, amely nem csak a vállalkozásunkban található vagyontárgyainkat jelenti, hanem mint magánemberek is érdekelté váltunk, hogy nehezen megszerzett javainkat és az annál is fontosabb életünket is biztonságban tudjuk. Elsődlegesen ma még Magyarországon a beltéri kialakítású védelmi rendszerek vannak túlsúlyban, azonban egyre több helyen találkozhatunk már kültéri biztonsági megoldásokkal is. A beltéri védelem kialakításánál elsődlegesen még mindig az elektronikus védelmi rendszerek közül a lakásriasztók kerülnek kiépítésre. Itt viszont egyre gyakoribbá válnak már a modern GSM riasztó rendszerek.

A GSM riasztó rendszerek elterjedésénél elsősorban két fő okot nevezhetünk meg. Az egyik a modern, fejlődő technikai megoldásoknak köszönhető gyors, megbízható GSM riasztó kiépítés és a biztonságos átjelzési lehetőség. Elterjedésének másik fő oka a telefonos szolgáltatók körében egyre inkább megszűnőben lévő analóg vonalak elérhetősége, vagy talán már mondhatjuk azt is, hogy elérhetetlensége.

GSM riasztó előnyei a vagyonvédelemben

A biztonságtechnika területén számtalan típusú és kialakítású lakásriasztóval találkozhatunk. Más-más gyártók több termékcsaláddal állnak rendelkezésre a biztonságra vágyó ügyfeleik felé, az egyik ilyen lehetőség a GSM riasztó. Talán pont ebből a bőség zavarából adódóan, olykor már nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik vagyonvédelmi rendszer lenne az, amelyik a saját igényeinket a leginkább ki tudná szolgálni. Azonban szakember segítségét igénybe véve, már sokkal közelebb juthatunk a megfelelő döntéshez.

Amit azonban fontos megemlíteni, ma már mindenképp érdemes arra gondolni, hogy ne csak helyileg szirénázó rendszert építsünk ki ingatlanunkba, otthonunkba, mert a lakásriasztók használatának elterjedésével, mind ritkábban és kevesebben reagálnak egy kültéri hangjelző jelzése esetén.

Ezért fontos tényező lett a rendszer átjeleztetése is. Amely régebben még leginkább analóg vezetékes telefonvonalakon keresztül történt, akár a tulajdonos mobiltelefonjára, vagy egy távfelügyeleti szolgáltató központjába. Ma már viszont mindinkább keresett védelmi rendszer lett a GSM riasztó. A fentebb már említett szolgáltatók analóg telefonvonal kivezetése miatt, valamint az átjelzés megbízhatósága és nehezebb szabotálhatósága végett.

A GSM riasztó másik nagy előnye a komplettségében rejlik. Hiszen ezen központoknál nincs szükség különböző alkatrészek megvásárlására és összekonfigurálására. Ma a GSM riasztó rendszerek nagy többségében a központi egységbe a gyártás során beépítésre kerülnek a modemek és a SIM tartók, miáltal az ügyfélnek a programozás és a készre szerelés alkalmával a megfelelő mobil kártyát kell már csak biztosítania az átjelzéshez.

Távfelügyelet igénybevétele esetén a szolgáltatók ügyfeleik részére a telefonkártyát is biztosítják a rendszerhez, melynek költségei beépítésre kerülnek a havidíjba, így nem szükséges még külön annak fenntartásáról is gondoskodnia a tulajdonosnak.