Full HD kamera a tökéletesen tiszta képért!

A Full HD kamera napjainkban már a csúcskategóriás eszközök közé tartozik a biztonsági kamerák között. Ez a digitális technológiára épülő Full HD kamera óriási nagy előrelépés a régi hagyományos analóg kamerákhoz képest. Ezekkel a magas minőségű digitális Full HD kamerák használatával végleg megszűnnek a homályos, darabos olykor igencsak pixeles képek.

A régi analóg rendszerekkel szemben, amik nem képesek egy arcot, vagy bankjegyet felismerni esetleg egy gépjármű rendszámát leolvasni, a Full HD kamerák már viszont teljes mértékben alkalmasak.

A Full HD kamera felhasználási területei

Ajánlott alkalmazási területek azok a helyek, ahol már fontos egy teljesen tiszta, tűéles képet kapni, ami már segít akár egy arcot, vagy rendszámot felismerni és jól láthatóvá, felismerhetővé tenni azt. Ilyen területek lehetnek például a parkolóházak, bankok, közterületi térfigyelő rendszerek.

A Full HD kamera esetén már a jeltovábbítás is teljesen digitális, ezeket a képeket egy szintén Full HD minőségű digitális rögzítő egységén lehet tárolni és onnan visszatekinteni.

A hagyományos régi analóg rendszerek erre azért nem alkalmasak, mert visszanézéskor vagy kinagyításkor a képek kipixelesedtek és kiszemcsésedtek, így majdnem felismerhetetlenné téve a képet utólag. Egy Full HD kamera a legapróbb részletet is megmutatja egy visszanézés vagy kinagyítás esetén ez nem okoz semmilyen gondot a digitális rendszer számára.

Másrészt a régebbi egyszerű analóg kamera éjszakai módban, nem tud teljes mértékű kivehető, tiszta képet adni a megfigyelt helyszínről, ezzel szemben a Full HD kamera éjjellátó módban a beépített infraledek segítségével egy csodálatosan tiszta, kivehető képet képes biztosítani számunkra. Igaz kép tekintetében színes kép helyett fekete-fehér vagy szürke képet mutat a nappali üzemmódhoz képest, viszont az szemcsésedés nélkül teszi. A nappali üzemmód színvilága pedig élethű színeket adhat vissza számunkra.

A Full HD kamera esetén kiépítése során akár (a HD-SDI kamera esetén) 200 m-es távolság is kivezetékezhető anélkül, hogy ez bármi módon a kép minőségének romlását tudná okozni. Rendszer esetben a kiépítés koax vagy az IP kamera esetén UTP kábelen keresztül történhet.

Ha a helyszínen megfelelő internetszolgáltatás van, akkor lehetőség van a kamera képeket távoli számítógépről, okostelefonról, tabletről a kamera által rögzített felvételeket visszanézni, esetleg élő képbe betekinteni. Fontos megemlíteni, hogy az IP rendszer esetén problémát okozhat, ha esetleges szolgáltatói kimaradás történik (internet szolgáltató), ilyenkor a Full HD kamera felvételek rögzítése és megtekintése nem lehetséges.
Árérték arányban még kicsit magasabb áron kerülnek kiépítésre a hagyományos analóg kamerához képest, de viszont az áráért cserébe hosszú évekre biztosítva van egy kiváló minőségű, részletgazdag, csúcskategóriás Full HD kamera rendszer a végfelhasználó részére.